It is currently 08 Feb 2025, 12:17

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Polishat parbriz
PostPosted: 08 Aug 2008, 10:52 

Este posibil sa lustruiesti/polishezi parbrizul?
Eu merg mai cu viteza si pe drumurile noastre orice ai face tot mai gasesti pietricele , am observat zilele astea ciupituri minuscule pe tot parbrizul , de la pietricele mici(nu am nici una care sa fie ciupitura adevarata, numai chestie superficiala.
Faza e ca pe unii i-am auzit ca se poate face , pe altii ca nu se merita ca se matuieste parbrizul , as vrea sa stiu daca si-a facut cineva operatia asta si daca functioneaza bine .

Post subject: Re: Polishat parbriz
PostPosted: 08 Aug 2008, 11:19 

Se poate face, eu am facut la Expert Detailing, am scos niste zgarieturi si a iesit ok, insa tin minte ca era cam scump. Probabil fac si altii, cert e ca se poate face.

Last edited by EXS on 08 Aug 2008, 15:22, edited 1 time in total.

PostPosted: 08 Aug 2008, 12:15 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Depinde de gradul zgarieturilor! In cadrul serviciilor de detailing, polish-area parbrizului este un serviciu considerat pretentios care mai degraba creeaza probleme decat rezolva. In service ti se repeta mecanic povestea cu "efectul de lupa" drept riscurile procedurii invazive = abrazive (doar atata stiu si pot baietii). De fapt, in toata Romania nu exista tehnologia necesara pentru reconditionarea profesionala a parbrizelor! Ceva mai la Vest exista tehnologii non-abrazive, dar la noi e mai simplu sa recomanzi clientului un geam nou, castiga toata lumea un ban cinstit si nici nu ne doare capul! :D

PostPosted: 08 Aug 2008, 14:42 

de polishat nu l-am polishat pentru ca nu are zgarieturi si sincer nici nu stiu cine face asa ceva in Oradea, de unde sunt eu. L-am dat insa cu ceva substante mai speciale si paste de lustruit pentru caroserie. Am luat mai multe de pe Alfisti si chiar a meritat.
Avantajul evident este ca de indata ce ploua, picurii se strang rapid si curg fara a lasa urme pe parbriz. Efectul nu se mentine la mai mult de cateva spalari ale masinii, asa ca e indicat ca si in cazul caroseriei, dupa fiecare 3 spalari se "dai" masina toata inca o data cu ultimul strat de "detailing", care pastreaza luciul si efectul de scurgere rapida a apei de pe masina.
M-am lovit de un singur inconvenient legat de luneta si parbriz: desi am stergatoare noi si de calitate (nu sunt aero dar au numai 3 saptamani), dupa ce am dat masina cu ceara si diverse alte solutii, lamela de cauciuc a inceput sa scartaie putin in momentul functionarii. Banuiesc insa ca dupa inca o ploaie mai sanatoasa si putin acida, sa revina la normal.
Legat de zgarieturile de pe parbriz, chiar cred ca e mai simplu sa dai 4 milioane la un 147 sa zicem pe un parbriz nou decat sa dai 2 si ceva pe un polishat care se poate sa nu iasa chiar asa de bine. Pentru posesorii de full casco, ramane si varianta cu "lasa-l pana crapa...si asa platesc ei". Asta in cazul in care nu ai fransiza pe dauna partiala... :peace:

PostPosted: 12 Aug 2008, 14:30 

Pe parbriz sunt ciupituri minuscule , doar daca te apropii foarte mult se vad , dar sunt insa foarte multe .
Recomandare pt toti , faceti-va asigurare CASCO , oricat de atent ai fi cu masina, si oricat de sigur ai fi ca nu o sa ai parte de vreun accident in care sa fii tu vinovat, niciodata nu stii ce retardat se gandeste ca ar fi mai bine sa-ti lase o zgarietura pe usa cu cheia :censored: :bandit: :death: ......... Mi-am facut deja o programare la service pt vopsire . Ce ma oftica cel mai mult e ca eu am grija sa nu o zgarii , sa nu se intample nimic aiurea , dar la sfarsit ajungi sa realizezi ca nu depinde numai de tine .....

PostPosted: 08 May 2009, 12:37 

Apropo de polishuri de parbriz ...

Se poate si la faruri ??
Stie cineva din despre asa ceva in Timisoara ?

Thx

PostPosted: 08 May 2009, 12:44 

in timisoara lucreaza fain cei de la coco design(da e un nume tare tampit pt o firma din asta dar na:P ).
Cauta pe net nr de tel si iti faci programare.Se ocupa si de vopsit,au atelier super profi,eu am fost foarte multumit de ei,atat in priviinta lucrarii facute cat si a timpului.

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00