It is currently 08 Feb 2025, 15:03

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 03 May 2009, 03:56 

Va salut. Am multe de spus si cine ar vrea si crede ca ar putea ajuta un alfist atasat de masina lui il rog sa piarda 2 minute citindu-mi thread-ul. Masina mea are niste probleme pe care vad ca nu le pot rezolva in orasul meu pt. ca dau numai de serviceuri dotate cu personal incompetent. Masina mea a fost lovita pe partea dreapta, airbagurile au sarit, a fost reparata, aparent totul ok. Dupa ce am scos-o din service am vazut ca imi ploua in portbagaj(a fost inlocuita aripa dreapta spate). Am dus-o inapoi la service-ul unde a fost reparata sa rezolva problema cu apa pe garantie. Am lasat-o acolo sa o rezolve chiar intr-o zi ploioasa, la sfarsitul programului lor am venit sa iau masina, mi s-a spus ca e rezolvata treaba si nu mai ploua in portbagaj, dar cand am deschis portbagaul tot intrase apa. Destul de multa. Am stabilit sa iau masina si sa o aduc peste 2 zile IAR pt. acceasi problema sa o rezolve, dar cand am plecat de la service am remarcat ca in bord ramane aprins beculetul de airbag sarit. M-am intors la ei, la 2 min dupa ce plecasem, le-am aratat problema, au pus-o pe tester, au facut ei ceva teste timp de 2 ore, nu au rezolvat-o. Asa ca am fost reprogramat in alta zi pt. a remedia defectiunea aribag + problema apei in portbagaj. Am dus iar masina la service, a stat 2 zile acolo si nu i-au dat de cap. Au spus ca problema cu airbag-ul se datoreaza unei "DEFECTIUNI LA CABLAJ" si nu au ce sa-i faca. Am insistat sa o remedieze asa ca au comandat ceva diode de testat airbag-urile, le-au montat in locul airbagului defect, care e airbagul cortina de pe stanga si au ajuns la concluzia ca airbag-ul e defect. Atunci cand conectau diodele care simuleaza airbag-ul nu se mai aprinde eroare in bord. Eu nu stiu ce sa cred pt. ca nu m-au lasat sa stau in hala in care se lucra masina. Macar nu mai ploua in portbagaj.

Deci: mi-au stricat ceva la masina si nu vor si nu pot sa remedieze pt. ca sunt niste incompetenti cu 99% din angajati niste ucenici care nici nu stiu sa dea o roata jos corect. Am fost la alt service si am pus masina pe tester, eroarea data este "21-circuit declansare WONDOWBAG-intrerupere" exact asa scria pe ecranul testerului - eroarea nu se poate sterge. Ce sa fac sa rezolv problema asta cu airbag-ul? Pt. ca nu e normal sa merg cu o masina dotata cu airbag-uri si sa nu sara nici unul in caz de nevoie.

Dupa ce voi afla si care este exact cauza defectiunii airbag-ului voi posta si numele service-ului la care mi-a creat toate problemele astea. Eu am dus masina acolo cu problema apei in portbagaj care era din cauza REPARATIEI lor, si am scos-o de-acolo cu o problema mult mai mare si anume airbag defect. Chiar e posibil sa fie defect airbag-ul din moment ce nu e sarit? Masina nu a fost lovita pe stanga.

Alta problema tot din cauza imbecililor de la service: dupa ce s-a umblat la cablaje si problema cu apa(ei au spus ca au desfacut tot cablajul catre airbag-ul cu problema si anume airbag cortina stanga) nu imi mai merge buzzer-ul din bord, cel care avertizeaza in caz de erori sau possible ice on road, etc. Cand am luat masina din service a mers cam cat am facut 2-3 drumuri cu ea adica nicio zi si s-a intrerupt de tot. De atunci nu a mai mers deloc. Volumul nu e la minim.

Legat de airbag-uri: a incercat quassar sa majute cu problema cu airbag-ul dar nu a rezultat nimic. A verificat mufele de sub scaune, totul ok, a verificat mufele de la declansatoarele din portbagaj, totul ok. Adica au fost scoase si bagate, nu au fost si curatate cu spray de contacte. Merita sa incerc sa le si curat cu un spray pt. contacte? Multumesc in avans celor care vor incerca sa ma ajute sa imi rezolv si eu probleme cu masina! :peace:

PostPosted: 04 May 2009, 17:38 

Car: KamiKaze 147
Salutare. Iti spun si eu o parere de necunoscator...Din ce stiu eu ,airbag-urile au o anumita durata de viata. Alex Mirica spunea ca un airbag se poate "sari" cu o rezistenta,adica nu iti mai arata eroarea si iti functioneaza toate cu exceptia celui "sarit". Deci pana la urma nu stiu cat de concludent este testul lor.Iar cu buzzer-ul....mie-mi incepuse intr-o zi sa bazaie de capul lui foarte neregulat.I-am dat volumul la minim,am ajuns la destinatie,am scos borna de la baterie 5 min,am reconectat,volum la buzzer si a functionat perfect. Nu am fost cu mare lucru de ajutor insa ii doresc alfei tale insanatosire grabnica!!! :wave: :charge:

PostPosted: 04 May 2009, 18:01 

Car: 156 GTA
In portbagaj ai mufele de la airbagurile cortina, trebuie schimbate mulfele lor, se rezolva foarte foarte usor.

The 5 stages of buying petrol.

PostPosted: 04 May 2009, 23:15 

Incearca la "CAR ONE" Banesti. Este chiar pe DN 1 la intrarea in Banesti dinspre Ploiesti.

E posibil ca numai datorita infiltratiilor sa ai probleme la airbaguri. Eu am patit-o cu un Leon. Mi s-a inundat ( deci mai mult decat infiltratii, deoarece aam avut apa pana peste jumatatea volanului ), si dupa ce i-am schimbat alternatorul si toate filtrele, mi-a ramas airbagul aprins in bord. Ce-i drept nu am stat sa repar si am taiat firul de la martorul de bord ( nu recomand ).

PostPosted: 05 May 2009, 13:00 

Cristi - nu ajute scosul bornei, mersi oricum :D

seth - ti-am trimis mesaj.

PostPosted: 05 May 2009, 15:53 

Car: KamiKaze 147
:oops: sper s-o rezolvi cat mai repede! :mrgreen: :wave:

PostPosted: 06 May 2009, 10:42 

Car: 156 2,4jtd
cel mai probabil e cablajul sau contactori din portbagaj, acolo unde au schimbat aripa,
cateodata erorile au denumiri deviate de adevarata cauza, oricum e ceva fizic,
e de responsabilitatea service-ului sa o primesti intreaga asa ca tine-te de capul lor sa verifice daca nu cumva au scapat vre-un ciocan pe cabluriile respective sau cine stie ce minte creata le-a rupt, oricum nu ne mai mira nimic
sper sa rezolvi

PostPosted: 06 May 2009, 14:53 

Mersi pt. sugestii. M-am tinut de capul lor pana mi-au zis pe fata ca nu stiu si nu mai au ce sa-i faca, sunt niste imbecili oricum. O sa ma ajute Seth poate rezolva el :D

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+03:00