It is currently 28 Nov 2024, 02:25

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 128 29 30 31 3284 Next
Author Message
 Post subject: Re: Un sfat va rog.
PostPosted: 05 May 2009, 12:53 

am uitat. mai are o problema. am observat ca ramane aprins senzorul de la airbag. nu cel de la pasager, cel general. el a yis ca e de la spalatul motorului si ca se sterge la service. pe tipul care il ajuta il cunosc, zice ca nu are aibagurile sarite, dar nu stiu sigur. pretul ar fi de 5000 euro plus taxa de inmatriculare de 900 eur.

PostPosted: 05 May 2009, 16:43 

Car: ALFA 147
nu stiu masina... dar uitadu-ma la pret 5000 de euro mi se pare putin pentru o alfa la km aia plus e putin pentru un JTD - in genere merg pe la un 7000-8000- depinde de optionale -

aia de airbag nu are treaba cu spalatul motorului si fratele meu isi mai spala motorul si nu a aparut asa ceva.

si cum spuneam pretul iar la 58.000 de mii de km trebuie manual de service

daca ne uitam la km daca e din 2004 - 5 ani - 15k km pe an - 75.000 km si asta la un mers lejer, eu fac 14k km pe an- eu am benzinar de 120cp 1.6 - si merg in weekend si un pic in timpul saptamanii deci se poate dar la cat e de veche masina sigur are mai mult iar eu nu cred ca iti iei JTD sa faci economie la KM

lipsa actului de service dovedeste ceva
mai stiam ca poti sa vazi cu ochiul liber daca km au fost modificati.. daca te uiti palpaie un pic - asa e la alea mai vechi - gen 2001

aia cu aerul nu stiu poate avea multe cauze ce-l mai bine e s-o pui pe un tester sau interfata gen alfa diag iti mai spune lucruri - poti vedea si daca s-a umblat la KM eu asa am verificat

bafta si nu te arunca cu capul inainte
poti sa-ti iei teapa usor - primu lucru intreaba de cartea service (la km aia trebuie sa fie - nu prea mere treaba cu s-a pierdut - daca e asa ,sigur sa umblat) si de ceva istorie cine a dus masina, etc etc

PostPosted: 06 May 2009, 08:03 

intr-adevar nu vreau sa imi iau JTD pentru a face economie la Km. in genere eu fac minim 1000 km/luna doar pana la munca si inapoi.
pe tester la reprezentanta sau la un alt service? cam cat ar costa o verificare pe tester? noi mai avem si un Bosch Car Service. ar fi bine sa vad kilometrajul real k si mi e mi se pare putin.
nu vreau sa ma arunc cu capul inainte si tocmai de asta am postat pe forum.
ms de info.

PostPosted: 06 May 2009, 08:07 

"eu am benzinar de 120cp 1.6"

cum e cu consumul la masina ta? comportament rutier?

PostPosted: 06 May 2009, 08:41 

Car: AR 156
inix Quote:

si cum spuneam pretul iar la 58.000 de mii de km trebuie manual de service

daca ne uitam la km daca e din 2004 - 5 ani - 15k km pe an - 75.000 km si asta la un mers lejer, eu fac 14k km pe an- eu am benzinar de 120cp 1.6 - si merg in weekend si un pic in timpul saptamanii deci se poate dar la cat e de veche masina sigur are mai mult iar eu nu cred ca iti iei JTD sa faci economie la KM

eu am luat masina cu ~60.000 km din 2002 ... cu carte service ... cumparata de la AI - la un pret asemanator ... e drept ca e TS de 105 ponei

PostPosted: 06 May 2009, 11:15 

benzinarele vin la un pret mai mic ~ 5000 de euro sau sub (cele produse prin 2001-2002) ; cele de 120 au ceva mai multe dotari.
diferenta intre cele 2 este softul si variatorul care da isi face simtita prezenta la turatii mici dar vine si el cu problemele lui - s-a discutat amanuntit pe forum

motorul de 1.6 e un motor placut urca frumos in turatii ; intre 3000 si 4000 e marfa si daca nu ai multe de carat sau nu e nimeni in masina in afara de tine simti ca "plutesti" - nu zic ca incarcata moare, nu... dar trage un pic mai greu si daca te uiti la cuplu iti dai seama 146Nm/4200RPM iar comportamentul in curbe e impecabil, daca ii faci un mic upgrade poate sa fie si mai bine - tinuta la drum e tinuta de alfa romeo

consum undeva pe la 11.5-12.5 in oras- mers lejer - trafic mediu, am reusit si 13.2 in militari in coloana (trafic hardcore de bucuresti).. iar in afara 6.5-7 la un regim de 130 km/k pe autostrada (nu la noi unde se merge haotic) la noi mai scade ritmul pe la 100-110km/h la acelas consum.. poti sa incerci si varianta de 8-9l la 160km/h sau cea de ~ 20 la 210km/h

:)

p.s testerul nu stiu exact stiu ca o constatare generala e cam 1 mil si ceva la rep si se mai uita si la alte chestii, poti sa vb cu baietii din alfa club sau cu alex mirica.
eu am o interfata pe laptop cu mufa obd si mere si pe motorul ala dar iti pot sune doar ce e legat de ECU-ul masini si de centralina de airbag si pot vedea daca a fost modificat softul in rest sunt cam depasit de situatie la diselar - am vazut, mi-a placut da nu m-au pasionat niciodata.

PostPosted: 06 May 2009, 18:55 

daca vrei sa vezi cum trage un 1.6 105 cai iti arat eu cand vrei..doar da-mi un tel la 0720514672 ady

PostPosted: 06 May 2009, 20:42 

ady_xxf Quote:
daca vrei sa vezi cum trage un 1.6 105 cai iti arat eu cand vrei..doar da-mi un tel la 0720514672 ady
te sun maine ca sunt curios.

Te rog citeste regulamentul!
Screech147

PostPosted: 08 May 2009, 10:15 

imi cer scuze pentru incalcare. a fost o scapare de graba.

ca impresii generale dupa o tura cu ady_xxf... :clapping: :coolspeak: :ok: ramai uimit de cum poate sa traga masina si pe gaz si pe benzina. intr-adevar e o masina superba.

ady, sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea mereu.. sper sa ti se implineasca visul :naughty:

PostPosted: 08 May 2009, 17:10 

ma bucur ca ti-a placut :D si sper ca a fost inca un motiv pentru care sa alegi alfa..cu visele al tau sa se indeplineasca mai repede eu nu ma grabesc deocamdata.
hai cu alfa mai repeede sa facem intalnirile saptamanale ca in 3-4 e can nasol.
te salut

PostPosted: 08 May 2009, 17:43 

Martorul aibag nu e problema, cauta pe forum si vei afla ca e ceva destul de comun. Si nu doar la Alfa ;)
Cu aerul conditionat, hmm, pare simplu, nu prea are ce sa fie grav. Cel mai probabil e cum spune Mirica.
Nr. de km se poate vedea pe tester, vorbesti cu vinzatorul, pui masina pe tester, de preferat original, si apoi testul de vopsea si ce mai e la AutoVit, te lamuresti care e treaba, faci o decizie informata.
Pretul pare destul de mic tinind cont ca masina are, teoretic, putini km parcursi, insa nu e o regula ca pretul sa fie mare daca masina e OK, mai ales pe "criza" asta. Dupa testele respective macar vei stii daca e sau nu OK.

PostPosted: 11 May 2009, 16:17 

Salut! Si eu ma uit la masina de care zici tu. Am gasit anuntul din magazinul lui zilele trecute si am vrut sa trag o fuga pana la Targoviste sa o vad, dar tipul a fost plecat in weekend (sambata la cluj si duminica la targ in Vitan cu un opel astra).
Sper ca nu ne vom bate pe masina acum :D
Zici ca ai vazut masina ... cum ti s-a parut? Eu am vorbit cu tipu la telefon, mi-a spus ca a schimbat barele deoarece le avea foarte joase, ca masina e super sport (de aia avea barile foarte joase) cu suspensiile ajustabile, ca are carte de service, ca poate dovedi km.

Daca esti de acord, pot posta link-ul catre anunt.

Numai bine!

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 11 May 2009, 22:45 

nu e nici o problema. masina nu e rezervata. ma bucur ca nu sunt singurul caruia ii place. eu oricum mai am de asteptat pana vine raspunsul bancii cel putin pana la sfarsitul saptamanii. problemele vazute de mine le-am postat.

PostPosted: 12 May 2009, 00:46 

Micutule TGV, cu tot respectul dar masina mi se pare suspecta: 2004, 58.000km, JTD-ul de 150cp si varianta Distinctive (cred, ca parca motorul de 150 nu se da decat in varianta aceasta de echipare) si alte optionale de o mai avea pe ea...la 5000euroi daca tot vrei sa o iei, sui-o pe rampa si fa-i un control ca la carte (tester, mecanici sa se uite, etc), plus cartea de service care-i musai sa existe. Eu personal fara ea nu discut.
E o regula care in general se aplica cu succes in stabilirea ofertei castigatoare: din mai multe oferte inaintate spre analiza se elimina din start (fara nici un fel de analiza, doar pe baza pretului) cea mai mica si cea mai mare.

In rest sanatate si multa bafta.

PostPosted: 12 May 2009, 00:50 

Car: 156 - The Red Hawk
Daca nu ma insel, o fata care doreste tare mult sa devina alfista a venit cu ea la mine la control. Daca e masina despre care vorbesc si care a trecut pe la mine la garaj, pot din start sa spun ca e MUCI, mai bagi minim 2000 euro piese + manopera in ea!
Fa-i un control ca la carte inainte s-o cumperi!

PostPosted: 12 May 2009, 07:22 

yux_mm Quote:
Micutule TGV, cu tot respectul dar masina mi se pare suspecta: 2004, 58.000km, JTD-ul de 150cp si varianta Distinctive (cred, ca parca motorul de 150 nu se da decat in varianta aceasta de echipare) si alte optionale de o mai avea pe ea...la 5000euroi daca tot vrei sa o iei, sui-o pe rampa si fa-i un control ca la carte (tester, mecanici sa se uite, etc), plus cartea de service care-i musai sa existe. Eu personal fara ea nu discut.
E o regula care in general se aplica cu succes in stabilirea ofertei castigatoare: din mai multe oferte inaintate spre analiza se elimina din start (fara nici un fel de analiza, doar pe baza pretului) cea mai mica si cea mai mare.

In rest sanatate si multa bafta.
si mie mi s-a parut un pic suspecta. tocmai de aia am deschis acest topic.

linkul catre ea http://cautare.mobile.ro/vehicule/showD ... 04&lang=ro

PostPosted: 12 May 2009, 09:17 

Si eu cand mi-am luat-o pe a mea, am luat-o la un pret foarte bun si cand am ajuns in tara au inceput problemele. Mai bine de o luna am stat cu ea in parcare pt ca nimeni nu stia ce problema are.

Mai bine cauta mai multe oferte.

Numai bine

PostPosted: 12 May 2009, 09:36 

Salut. M-am uitat pe anunt. Masina in poze arata destul de bine. Insa in specificatiile scrise acolo am vazut cateva inadvertente: aer conditionat automat, din cat vad eu butoanele, e doar aer conditionat; suspensia sport de care pomeneste e aftermarket, deci cred ca fostul proprietar a implementat-o (si aici ma gandesc sa nu fi fost cumva vreun vitezoman care a forjat masina de i-au sarit capacele, si in acest caz cei 54000km pot insemna mult mai mult). Pe de alta parte scrie ca are carte de service, asta in cazul in care ea chiar exista e un lucru bun.
Totusi, legat de suspensia sport, nu ar strica sa intrebi in ce fel a fost modificata sa fie sport: a cumparat si inlocuit tot kitul de suspensie (arcuri+amortizoare) sau a folosit alte metode mai putin ortodoxe.
Parerea mea sincera e sa te indrepti catre o masina care nu a suferit modificari de orice natura. Bineinteles in afara de cazul in care i se cunoaste cu certitudine istoria.

PostPosted: 12 May 2009, 09:49 

Dupa cum am spus si in primele posturi nu o sa ma arunc cu capul inainte. Ma inham la un credit deci nu vreau sa fiu dator pentru un junghi. Pe de alta parte, in functie de valoarea creditului aprobat de banca voi decide ce masina sa iau. Intr-adevar 147 e frumoasa, sportiva, simt ca ma reprezinta, dar asta nu inseamna ca daca nu o sa mi-o permit va fi sfarsitul. urmaresc anunturile postate pe autovit de ceva timp si pot spune ca am gasit si oferte pe benzina, inmatriculate, in aceeasi bani. Nici nu vreau sa iau o masina si sa o tin in garaj. Cartea de service e cu dus si intors. Am aflat de la cineva care aduce masini de afara ca se mai manevreaza si astea. Daca intre voi e cineva care are sfaturi cu privire si la alte masini, sunt deschis optiunilor. Oricum va multumesc pentru sfaturile si parerile postate si astept in continuare altele.

PostPosted: 12 May 2009, 10:27 

Mai exact masina in cauza este aici daca vrei sa arunci o privire :D

PostPosted: 12 May 2009, 12:28 

Frumoasa masina Tupac. O stiu de ceva timp. Am vazut-o de cand m-am inscris pe forum. ideea e ca nu ma incadrez de nici o culoare la masina ta. Banca imi da putin. Nici la asta pe care am postat-o nu ma mai incadrez datorita hartogariei. Stiu ca merita si sper sa isi gaseasca un proprietar care sa o merite.

PostPosted: 12 May 2009, 12:54 

madkat Quote:
atunci daca nici pentru cea pe care ai propus-o nu ai banii... mai bine orienteaza-te spre altceva, alta marca - la asa putini bani gasesti manarite sau cazute sau prea vechi fata de ce vrei tu (156 mk pana in 2001 de ex)
Din pacate asta e adevarul. ma incadrez undeva la 5000 de eur max. Vestea am aflat-o ieri dupa amiaza cand am depus dosarul la banca. bineinteles asta se datoreaza unor discrepante intre ce este in cartea de munca si ce este pe fluturas. Initial calculele au fost facute la sumele de pe fluturasi, iar adeverinta s-a emis pe baza CM. Ce bine e sa "traim" in Romania.
Bineinteles ca pe langa toata aceasta "satisfactie" astept sa vad daca totusi creditul va fi aprobat si la aceasta suma. Din ce in ce mai multe lucruri care pot sa ma uimeasca in tara asta si totusi exista.
Tot din aceasta cauza am cerut sfatul membrilor cu privire si la alte masini. Stiu ca exista membri care au avut mai mult de o masina si poate ma poate indruma vreunul spre o masina buna. Pentru mine asta ar fi prima masina proprietate personala. De condus am condus Dacia 1300, Fiat Stilo, Alfa 145, BMW din 1987, Logan.
Am ramas placut surprins de sprijinul acordat de membrii forumului si de comunitatea Alfa Club.
Acu vom vedea deznodamantul.
Sper ca din weekendul asta sa incep sa colind prin targuri.
Ca oferte am vazut benzinare 2001-2003.

AICI

Ti-am modificat link-urile. Ti-am lasat unul pentru ca toate duceau la aceiasi chestie.
Screech147

PostPosted: 12 May 2009, 15:18 

ms.

PostPosted: 12 May 2009, 15:44 

vezi ca sunt masini la vanzare de membri ale forumului pe aici ... macar de ele mai sti istorie

bafta

p.s. casca ochii mari ca la alfe sunt si multe tepe, ca dupa sa nu bagi mana adanc in buzunar

PostPosted: 12 May 2009, 15:53 

N-are rost sa-ti iei o Alfa obosita, cu multi km si fugarita de nu sti ce nebun. tu faci eforturi cu banii si peste o luna, doua, trei... ce te faci cand tre sa schimbi o distributie, un debitmetru sau ceva brate pe acolo sau mai stiu eu ce... dupa aia ajungi si tu sa te enervezi pe masina si sa zici ca Alfa nu e fiabila ca a trebuit sa bagi nu stiu cati bani in ea etc, cum au facut multi care au zis ca fac afacere cu 147 luat la 5000euroi :smart:

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 128 29 30 31 3284 Next

All times are UTC+03:00