It is currently 08 Feb 2025, 13:47

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject: Re: alfa accidentata...
PostPosted: 28 Apr 2009, 00:35 

bibyxls Quote:
sa spunem asa fictiv cam pe la 20 000 de dolari ! majoritatea au inteles ca el va primi 75 % din acesti bani ! dar e tocmai invers ! 75 % din 20 000 dolari = 15000 dolari oiar azi e echivalentul aprox 11 000 E !!! ceea ce nu va vedea niciodata !!! colegul nostru cu accidentul a zis 75 % din 130 de mil adica 100 de mil ! mai exact 2500E !!! la o dauna totala te alegi doar cu 2500E !!! nu ajungi nicaieri asa ca imi dau seama ca el se vede obligat sa repare aceasta masina !!! in acest moment primesti practic 25 % din val reala !
lasand faptul ca tastatura ta bate doar !!! sau ??? si ca e foarte greu de urmarit argumentatia ta, daca 2500 de euro reprezinta 25% din valoarea masinii, asta inseamna ca e masina de 10000 de europeni? valuarea actuala? :first:

sfatul meu, asa cum zicea si alexandrus, te duci cu avocatu si iti rezolvi treaba, altfel se joaca cu tine. ca repari masina sau o vinzi, sau o repari si o vinzi sau o pastrezi te hotarasti la momentul oportun...

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 28 Apr 2009, 01:51 

Cine are masina cu lonjeroanele deplasate, sau macar unul din ele, si vrea reparata, isi merita soarta ce il paste.

PostPosted: 28 Apr 2009, 08:38 

1. Deci sa lamurim cu asigurarile, asirom mi-a evaluat masina in momentul de fata la 130 de milioane *adica toata valoarea ei in anul 2009* , asirom imi poate suporta reparatii la masina de maxim suma cat au calculat-o ei, deci 130 de milioane, dar masina daca o bag in service face mai mult de 130 de milioane, sa o repare, deci ii da dauna totala si imi dau 75% din valoarea totala a masinii , adica 75% din 130 de milioane si o repar in regim propriu. Eu lucrez mult zilele astea dar oricum in 2 saptamani pana vine inspectoarea din concediu am timp sa ma documentez *apropo astia de la asigurari au termen legal de 3 luni pentru rezolvarea unui dosar, deci daca m=as certa cu ei m-ar tine poate mai mult decat in mod normal*, oricum nu voi face nimic de capul meu, ci voi lua o decizie cu ajutorul cuiva care se pricepe, cum sa fac cu despagubirea, daca se merita sa iau banii sa o repar, sau sa ma judec cu ei *avocat, mecanici ... *
2. eu sunt bata la mecanica, care ar fi lonjeronul :), din poze se vede stramb? sau... oricum maine cand o sa ajung acasa o sa ma duc la un mecanic sa-l iau sa-i faca el o evaluare mai amanuntita..., ma gandesc ca daca lonjeronu asta nu s-a strambat se merita sa o repar, oricum daca ar avea probleme si ma hotarasc sa o repar o sa o tin pentru mine , nu vreau sa am pe constiinta pe altcineva... nu vreau bani de la asirom, vreau numai sa am masina ca inainte, desi dupa asta nu cred ca va mai fi la fel :(
sa speram ca o sa rezolv treaba...

"After you drive an Alfa Romeo,anything else is..basic transportation!"

PostPosted: 28 Apr 2009, 08:50 

Car: o cisterna
Nu nu,daca NU te vei certa cu ei te vor tine mai mult decat este normal !

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 28 Apr 2009, 09:10 

man..asigurarile in momentul asta nu mai iau decizii la nivel local, dosarul pleaca la bucuresti si de acolo vine si raspunsul

idee e k daca ai lonjerounul deplasat nu e asa grav cum zic altii, daca o face un meserias bun, nu ai nici cea mai mica problema, o presa buna, sa stie cotele si ai rezolvat problema, eu unu dupa cum vad masina ta, nu prea as crede ca e deplasat, roata ta pare mai mult smulsa ceea ce ma duce la gandul ca nu a fost presiune pe lonjeron si au cedat piesele de legatura, sper sa ma dreptate

bafta la reparat

Mercedes Benz E 200 KOMPRESSOR 163 CP - ex
Opel Corsa 1.4 i - ex
159 JTDM 150 CP - ex
B 10 EEM
147 1.6 TS 120 CP - ex
DJ 10 RUM

156 SW 2.0 TS SELESPEED- ex
DJ 99 RUM
33 1.7 ie- de vanzare/dezmembrare
OT 99 RUM

PostPosted: 28 Apr 2009, 17:43 

mircea, nu voi sta sa iti explic cum, in proiectarea unei caroserii auto-portante, lonjeronul este parte din structura de rezistenta si odata afectata aceastra structura nu se mai poate calcula nimic, la orice cote ai repara, dar nu pot sa nu observ ca ne cam meritam soarta, si anume aceea de a fi considerati cimitirul de masini al Europei, ca noi ne credem atit de destepti si inventivi incat reparam si prezervative rupte.

PostPosted: 28 Apr 2009, 18:13 

De indreptat se indreapta, dar fisurile ce pot aparea in metal nu le vezi, nu le stii, nu nimic. Tocmai de aceea adusul lonjeroanelor la cote se practica doar in cazuri extrem de rare. Plus ca aici deja vorbim de indreptat "manual", care are cu totul alte rezultate.

PostPosted: 28 Apr 2009, 18:33 

Cei de la AI (in cazul particular, AutoPerugia) au un stand cu repere fixe in functie de fiecare caroserie, pe care se suie masina si se verifica daca reperele standului se pupa cu cele ale masinii. In cazul meu lonjeronul stanga spate era putin (nu stiu cat de putin ca nu mi-a trecut prin cap sa intreb) dus spre interior. "Au tras de masina", ca sa folosesc exprimarea lor si s-a asezat la pozitie (sper ca nu au tras prea mult sa se deformeze in cealalta directie :lol: ). Buba a fost ca ala cand m-a lovit a venit usor din lateral

Acum, Alexandrus, in materie de deformatiiale materialelor nu stiu exact ce pregatire ai, dar exista anumite limite intre care deformatiile remanente sunt acceptabile, si revenirea elementului la pozitia se face fara aparitia microfisurilor de care pomenesti. E adevarat ca structura interna a materialului poate fi afectata, dar reducerile de rezistenta in sectiunile afectate pot fi de 5-10%, ceea ce poate fi acceptabil. Chiar si in cazuri mai grave se poate proceda la intarirea sectiunii respective. In acest caz singura problema apare la impact, cand este posibil sa nu se mai deformeze conform modului gandit de ingineri. Dar din punct de vedere al manevrabilitatii, stabilitatii nu exista diferente, daca treaba a fost realizata de oameni priceputi si cu instrumente corespunzatoare (nu cu dalta si ciocanul :lol: )

Eu as merge pe incasarea primei de asigurare (75% sau 100%, in functie de disponibilitatea pentru certuri cu asiguratorul), valorificarea epavei, adaugarea unei mici sume, si cumpararea unei masini nelovite.

PostPosted: 28 Apr 2009, 18:53 

Astazi am vorbit cu un mecanic de la mine din oras sa vina sa o vada, asta maine cand o sa ajung eu acasa, si atunci o sa va spun cum sta treaba din punctul de vedere al unui meserias la fata locului, nu din poze...
Pana nu vine inspectoatrea de la asirom din concediu nu o pot duce in vreun service pentru constatare, poate dau banii aiurea iar pe platforma... (ca sa o aduc acasa tot eu am platit-o si nu este ieftina deloc :) ) 130 de ron pentru 1 km si ceva...., de aceea prefer sa chem un mecanic sa-si dea el cu parerea sa stiu cum sa fac, sa ma iau la bataie cu aia de la asigurari sau sa iau linistit banii.
Alt lucru ar fi ca dupa poze unii spun ca ar fi strambat linjeronul, altii spun ca nu, altii ca se face rapid, altii ca nu.... eu ce sa mai zic, deja sunt disperat ca-mi vad "fata" in halul asta :(

PostPosted: 28 Apr 2009, 19:39 

Zici ca aveti aviaone cu lonjeroane umplute cu azot.. manometre de control ..... Nu are nimic.. eu tai 2 masini pe jumate si pun de la una la alta si tot nu are nimic .... alfa se starabma f f usor si tot asa de usor se si indreapta ( aproape cu mana) credeti-ma. Alfa aia cu lonjeroane strambe e alfa ce am avuto eu. Pers. cara o are acum a lovito si eu am reparato.. e perfecta.

PostPosted: 29 Apr 2009, 03:18 

quasar132 Quote:
eu tai 2 masini pe jumate si pun de la una la alta si tot nu are nimic
Alexandrus Quote:
noi ne credem atit de destepti si inventivi incat reparam si prezervative rupte.
QED, ca sa zic asa.

PostPosted: 30 Apr 2009, 00:03 

quasar132 Quote:
Zici ca aveti aviaone cu lonjeroane umplute cu azot.. manometre de control ..... Nu are nimic.. eu tai 2 masini pe jumate si pun de la una la alta si tot nu are nimic .... alfa se starabma f f usor si tot asa de usor se si indreapta ( aproape cu mana) credeti-ma. Alfa aia cu lonjeroane strambe e alfa ce am avuto eu. Pers. cara o are acum a lovito si eu am reparato.. e perfecta.
Zau?
Daca logica nu iti spune nimic, pentru cei ca tine exista acest link: http://www.youtube.com/watch?v=NWEdlUT17PI

Sper doar sa nu ajungi sa afli singur ca te inseli amarnic.
E bine totusi ca am aflat cine indeapta Alfe cu mana..

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

PostPosted: 30 Apr 2009, 00:30 

avand in vedere faptul ca 147/156/Gt sunt cam "periculoase" oricum mai bine stai cuminte...

PostPosted: 30 Apr 2009, 01:20 

Cristi99 Quote:
quasar132 Quote:
Zau?
Daca logica nu iti spune nimic, pentru cei ca tine exista acest link: http://www.youtube.com/watch?v=NWEdlUT17PI

Sper doar sa nu ajungi sa afli singur ca te inseli amarnic.
E bine totusi ca am aflat cine indeapta Alfe cu mana..
ok .. daca nu vrea sa o repare o cumpar eu... daca ne intelegem la bani!

PostPosted: 30 Apr 2009, 10:51 

[quote="Cristi99"]http://www.youtube.com/watch?v=NWEdlUT17PI[quote] :goodpost:

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 30 Apr 2009, 11:06 

Mda, stiam filmuletul.
De aici tragem concluzia ca e foarte greu sa refaci o masina astfel incat sa aiba acelasi grad de securitate ca inainte de acident. Quasar cred ca se referea la faptul ca poate sa redea masinii comportamentul dinaintea accidentului. De asta nu ma indoiesc. Dar oare poate sa redea masinii gradul de siguranta?

@quasar: omule n-am nimic cu tine, dar sper ca daca se realizeaza trranzactia, repari masina, si o vinzi altcuiva, sa ai inima si sa ii spui omului ca masina a fost implicata intr-un accident care i-a afectat structura de rezistenta si ca se expune unui pericol mai mare decat daca ar fi cumparat una nelovita. Ce zici? ai inima sa faci asta? eventual sa ii arati si niste poze de cum arata inainte.

PostPosted: 30 Apr 2009, 18:42 

yux_mm Quote:
Mda, stiam filmuletul.
De aici tragem concluzia ca e foarte greu sa refaci o masina astfel incat sa aiba acelasi grad de securitate ca inainte de acident. Quasar cred ca se referea la faptul ca poate sa redea masinii comportamentul dinaintea accidentului. De asta nu ma indoiesc. Dar oare poate sa redea masinii gradul de siguranta?

@quasar: omule n-am nimic cu tine, dar sper ca daca se realizeaza trranzactia, repari masina, si o vinzi altcuiva, sa ai inima si sa ii spui omului ca masina a fost implicata intr-un accident care i-a afectat structura de rezistenta si ca se expune unui pericol mai mare decat daca ar fi cumparat una nelovita. Ce zici? ai inima sa faci asta? eventual sa ii arati si niste poze de cum arata inainte.
Normal.. toate masinile care le am vandut eu s-a stiut ce e cu ele.. vezi gt inundat ( nu e de vanzare).. daca nu eram corect voi nu vedeati masina aia pe net.masina aia daca va ajunge la mine va fi reparat acu poze si cu album foto si asa o voi vinde.

PostPosted: 30 Apr 2009, 19:03 

Car: 156 1.6 TS
1.Yux_mm :goodpost: : NIMENI nu face asa ceva!!! sa spuna eventualului cumparator prin ce a trecut masina-pt ca logic nu o mai cumpara!!! Cea mai buna varianta este sa primesca despagubirea cat o fi ea...si sa o dezmembreze, sa vanda piesa cu piesa( ce se poate vinde si e in stare ok).Cu banii adunati si eventual o mica adaugire isi va lua alta-asta e.Aaaaaaa..... ca poate omu' (quasar)sa o faca impecabila nici eu n-am nici o indoiala dar ramane faza ca a avut totusi un destul de rau accident care a afectat se pare structura de rezistenta a masinii.
2.ma cam indoiesc quasar..dar poate tu esti altfel!!

PostPosted: 30 Apr 2009, 21:46 

Inca nu am reusit sa ii fac o evaluare profesionala, dar se pare ca lonjeronul nu este stramb, deplasat.. etc oricum va voi tine la curent dupa ce se uita cineva de la un service la ea.
Mainile imi sunt legate, nu pot face nimc, nu o pot demonta sa i se faca un control amanuntit , pana nu vine "tantica" de la asigurari nu pot desface masina sa se uite "doctorul " la ea.
1-Daca structura nu ii este afectata, o sa o repar.
2-Daca structura ii este afectata, o sa o vand/dezmembrez ...etc

Singura problema este ca nu ma indur sa o dau la dezmembrat, eu am dat taxa de inscriere in romania 2000 de euro, si pur si simplu nu vreau ca statul roman sa imi ia banii astia degeaba, nu am niciun an circulat cu masina ....

sa vedem ce va fi.... sa speram ca o sa fie totul bine....

PostPosted: 30 Apr 2009, 22:06 

Din poze nu prea pare afectat lonjeronu' din stanga (sper sa fie asa si sa o repari) !!!
Bafta multa si nervi de otel iti doresc!!

PostPosted: 30 Apr 2009, 23:42 

Car: 156 - The Red Hawk
Fa-i o simpla diagonala, masoara distanta dintre varful lonjeronului drept (ma rog, aproape de varf e o gaura, ia-o ca pe un marcaj) si baza puntii pe stanga, apoi masoara si diagonala cealalta, daca iese la fel, nu e fugit lonjeronul, merita reparata. Daca e fugit lonjeronul, depinde in ce fel e fugit, si cu cat de mult...

PostPosted: 13 May 2009, 22:01 

Revin cu vesti despre alfuca.
Masina s-a reparat, s-a vopsit si pot sa spun ca a iesit foarte bine :)
Au fost vopsite bara fata,aripa dreapta,usa dreapta (nu toata) si cu ocazia asta si aripa spate :).

am chimbat la ea :
-bascule inferioare stanga/dreapta noi
-bascule superioare stanga/dreapta noi
-flanse amortizor stanga/dreapta noi
-bielete antiruliu stanga/dreapta noi
-placute frana stanga/dreapta noi
-bara fata noua
-far dreapta nou
-aripa dreapta sh
-planetara dreapta sh
-plastice pe la roata fata sh (aparatoare noroi si ce mai e p-acolo )
sper ca nu am uitat ceva ...
*urmeaza :
-praguri laterale (probabil noi)
-ulei +filtre
-distributie (ca de cand zic sa o schimb :) )
*asta cand imi dau banii aia de la asirom...

poze cu fata o sa pun vineri, pt ca atunci o sa o iau de la vopsitor :D (masina este terminata, dar maine eu sunt la servici si ies vineri dimineata...)
sanatate si numai bine !

PostPosted: 13 May 2009, 22:20 

Felicitari k ai readus-o la viata!

PostPosted: 13 May 2009, 23:46 

Astept sa o vad + detalii si preturi de la vopsitorie ( si a mea are nevoie) !!! BRAVO!!!

PostPosted: 14 May 2009, 16:58 

Deci sa intelegem ca sasiul e drept si ca nu a avut de suferit de pe urma impactului?

Post new topic  Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+03:00