De cat timp conduci AR 159? Pentru informarea ta, intervalul de service este setat de catre cei ce iti schimba uleiul. Daca se doreste iti pot seta sa iti apara martorul de service si la 1000km.
Default, din fabrica, masina are setat interval de service la 20k km.
Daca nu cunosti riscurile unui
ulei neschimbat la timp ( indiferent de producator si de sezon sau drumurile pe care mergi), roaga-l pe colegul antonel sa-ti explice.
Cand mai multe persoane iti spun ca gresesti, ar treb cel putin sa-ti pui un semn de intrebare si sa te mai documentezi.
Ps. Daca ai manualul masinii, te rog sa te uiti in el sa vezi la ce interval recomanda producatorul schimbul de fluide.
Ps. Ti-a explicat si mugurel, cum ca ai un buton "edit" ce il poti folosii in primele 30min de la scrierea postului, pentru a evita postarea consecutiva. Daca ai scrie un post in locul a 3 consecutive, ar fi mult mai usor de urmarit discutia.
Iar ca sa-ti demonstrez ca gresesti, uite extras din manualul de la GT care are acc motor si filtru de particule ca si 159.
De citit ce scrie jos cu steluta
(**) Engine oil and oil filter shall actually be changed according to the conditions of use of the car and it is indicated by the relevant warning light or message (where provided) on the instrument panel (see “Warning lights and messages” paragraph).
If the car is used mainly on urban routes or if the yearly kilometres travelled are less than 10,000 km, the engine oil and filter must be changed every 12 months."
Pài e si normal dacà mergi cu ea numai ìn oras si mai ales cu clima din Ro sà schimbi uleiul ìn fiecare an.Eu mà refer cum merg eu si restul Alfelor 159 din Italia,90% eu merg numai pe autoastradà fac aproape 65 km la zi numai la muncà plus duminica cà este vreme de mare scapà alti 200km.Deci nu are cum ca eu sà schimb uleiul ca voi am vorbit cu cei de la Alfa romeo,cu mecanicul la care duc masina cu un inginer care se ocupà cu uleiul Selenia nu cred cà vorbesc vorbe aruncate ìn vànt si ìn plus manualul masinii pe care ìl am eu nu este la fel pe care lai pus nu spune nimic de 10.000km.o searà plàcutà,cànd voi ajunge la 300.000 km mai vorbim mai am 155.000 de fàcut.
Sent from my mobile