It is currently 15 Nov 2024, 16:29

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1437 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 3358 Next
Author Message
PostPosted: 24 Jul 2015, 11:27 

Nu exista uleiuri proaste, ci doar alegeri proaste.
Uleiurile se aleg dupa foarte multe criterii, sunt expuse toate pe aici.
Iar un ulei in care bagi aditiv e un ulei nepotrivit pentru motorul care il foloseste.
Recomandarile sunt subiective, nici un motor nu e la fel cu altul, iar exploatarile sunt total diferite.

PostPosted: 24 Jul 2015, 11:41 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
Folosesc din toamna anului trecut Ravenol VST 5W40. Primul schim la 15000, urmeaza al doilea peste 2000 km. Sunt foarte multumit de comportament, isi mentine fluiditatea si ungerea pe tot ciclul.
Il cumpar de la depozitul importatorului din Oradea la cca. 30 lei litrul.

PostPosted: 24 Jul 2015, 11:59 

Car: Alfa Romeo 147
Antonel are foarte mare dreptate in ceea ce spune.

Daca aveti rabdare cititi posturile lui cu privire la alegerea uleiului potrivit pentru masina voastra.

Sent from my mobile

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 24 Jul 2015, 14:51 

Car: alfaromeo159sw1.9
Bunà ziua nu stiu de ce nu và place Selenia este uleiul recomandat pt. toate màrcile de la F.C.A eu am pus mereu Selenia 5w30 la pantera mea si l-am schimbat mereu la 25-27000 km completam doar 500 g ìntre schimburi nu am avut probleme niciodatà la motor zgomotol este ca la un motor diesel jtdm are putere,fortà am ajuns la 200 km/h si ìncà m-ai cerea binenteles pe autostradà..p.s nu uitati motoarele jtdm sau multijet vor doar selenia castrol,shell etc,etc nu sunt asa optime pt. aceste motoare am discutat cu un mecanic de la ALFA ROMEO ieri la Perugia(Italy) si m-ia spus pot sà pun orice marcà binenteles cu aceleasi valori dar nu-mi garanteazà duratà lungà la motor..baftà la toatà lumea. :wave:

PostPosted: 24 Jul 2015, 15:06 

De acord cu ce a spus antonel. Inainte, masinile mergeau pe ulei mineral si faceau km destui fara probleme. In principiu daca folosesti ce recomanda producatorul, n-ar trebui sa apara probleme. Diferente intre uleiuri exista, dar ele se simt in regimuri severe de functionare gen -40 gr. C, sau mersul pe un circuit la +40 gr. C cu viteza maxima, etc. Practic, iti adaptezi uleiul in functie de nevoile tale. Daca locuiesti in Siberia, nu mergi pe 10w60, ci pe ceva cat mai subtire. Ptr un utilizator obisnuit ca mine, uleiul recomandat de producator este foarte bun. Zvero, nu incurajez viteza, dar daca tu vei merge linistit cu Alfa ta pe dreapta, sunt convins ca vei fi in deplina siguranta.

PostPosted: 24 Jul 2015, 15:50 

ciprianionut Quote:
eu am pus mereu Selenia 5w30 la pantera mea si l-am schimbat mereu la 25-27000 km completam doar 500 g ìntre schimburi nu am avut probleme niciodatà la motor zgomotol este ca la un motor diesel jtdm are putere,fortà am ajuns la 200 km/h si ìncà m-ai cerea binenteles pe autostradà
Dar de ce intre 25 si 27k si nu la 30k de km?

PostPosted: 24 Jul 2015, 16:41 

e mai bine pt.motor dacà stai mai mult pe dreapta e bine si la 30.000 sau 2 ani dar dacà mergi drumuri lungi si o folosesti des e consiliat la 27.000 km protejezi turbina si dpf la fel ca si la distributie ea este garantatà la prima schimbare la 140.000km dar eu am schimbato la 120.000km consiliat de mecanicul meu.Nu trb.sà asteptàm ultimi km. pt. ce este important la masinà.Iar pt.domnul cu Alfa 147 200 iam dat cànd am luato am vrut sà vàd cei poate ìn rest pe autostradà n-ui dau mai mult de 140-145km/h.Numai bine la toatà lumea. :naughty:

PostPosted: 24 Jul 2015, 19:44 

Car: ARGiulietta
Selenia ziceti?
Am sa repet ce-am mai scris cateva pagini inainte.

Pentru Selenia KPE, de ex. (uleiul recomandat pt giulietta mea) ei afirma ca indeplinesc specificatia MB229.51, unul din cele mai exigente teste pt uleiuri.
http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en ... 51_en.html
Daca nu e pe lista MB, e game over, indiferent de ce scriu ei pe site-uri sau etichete. "Only listed products are tested and approved by Mercedes-Benz."
Pana si uleiuri de benzinarie se regasesc acolo, gen MOL sau Lukoil. Lukoil publica si documentele pe site-ul propriu.
O firma celebra ca Selenia ar putea sa faca cel putin la fel, nu?

O fi bun, nu stiu. Personal, n-am incredere. Pretul e mare, si relatia ciudata dintre Fiat si firma asta nu e de natura sa-mi sterga indoielile, din contra.

Schimb la 27k... mai ales cu DPF... eu n-as sta mai mult de 12k.
Dar na, fiecare cu convingerile lui.

OffTopic: 200/h i-am dat si eu, dar in Germania, pe uscat, autostrada, 3 benzi pe sens. Nu-s usa de biserica, nu respect la fix limitele legale, fortez deseori aderenta, dar drumurile din RO mi se par total nepotrivite pt experiente de genul 200. Profesional, vad foarte des efectele riscurilor de acest gen. Tabla vs Carne, tabla castiga mereu, si castiga la scor de handbal.
Iar pe circuit e superb, pe bune, incercati.

PostPosted: 24 Jul 2015, 23:02 

Eu locuiesc ìn Italia precisez din nou,am ajuns la 200 atunci cànd am achizitionat masina si atàt si a fost probatà pe A 14 numità si Adriatica pt.cà este construità pe làngà marea Adriaticà.In Romània nu am ajuns decàt la 110-120 pe faimoasa autostradà de la Cluj-napoca la Càmpia Turzii.Treapta 6 nici nu o vede poate ìn vreo depàsire,uleiul de motor Selenia 5w30 nu ai s-àl vezi niciodatà la supermarket,chiosc sau peco,doar de la magazine de piese auto,aveti grijà cu celelalte màrci de uleiuri achizitionate din super,ipermarketuri,etc poi fi contrafàcute un ulei de marcà original nu poate sà fie ieftin.De ce s-àl schimb la 12.000km cànd el este prevàzut sà fie schimbat la 30.000 sau 24 de luni dar fiecare cu opinia lui.Aceste inditii nu sunt din capul meu sunt spuse de ingineri,mecanici de la Alfa Romeo(F.A.C).

PostPosted: 24 Jul 2015, 23:50 

Car: Mercedes C Coupe
Poti sa cumperi Selenia de pe ebay, varianta asta e mai rea decat un supermarket, pentru ca oricine isi poate face magazin virtual si poate sa vanda absolut orice. Oricum nu asta e ideea, exista uleiuri mai bune ca Selenia, chiar daca asta-i recomandat de Alfa Romeo.

PostPosted: 25 Jul 2015, 00:24 

ciprianionut Quote:
De ce s-àl schimb la 12.000km cànd el este prevàzut sà fie schimbat la 30.000 sau 24 de luni dar fiecare cu opinia lui.Aceste inditii nu sunt din capul meu sunt spuse de ingineri,mecanici de la Alfa Romeo(F.A.C).
La fiecare doi ani se schimba celelalte lichide. Uleiul se schimba in fiecare an, indiferent daca faci sau nu numarul de km. Ca o gluma, doar mecanicii isi permit sa pastreze uleiul doi, trei sau cati ani vor.

PostPosted: 25 Jul 2015, 01:45 

Car: Alfa Romeo GT BL
@ciprianionut Nu vreau sa zic de rău, dar daca faci un test asupra uleiului (test concret) la 10, 20 si 30 de mii sunt mai mult decât sigur ca cel la 30 e un fel de apa chioara si nu mai are proprietăți de ungere si protecție. Un ulei care e negru tăciune, când scoți joja să-l verifici, fii sigur ca e ars si are tot felul de impurități in el. Te sfătuiesc să il schimbi la maxim 10k pentru binele mașinii. Daca in manual scrie 30k nu e neapărat adevărat. Poate fi si o chestie de marketing.

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 25 Jul 2015, 07:39 

Uleiul este proiectat pt a rezista pana la 30k km, insa nu este si recomandat.
Daca ai filtru de particule (DPF) Uleiul se degradeaza mult mai repede. Din experienta iti spun ca de la 15k km in sus este maioneza si este acolo ca sa fie, nu mai are nici o proprietate din cea initiala. Acesta este motivul pt care toti iti recomanda sa-l schimhi la 10k km. De asemenea, pe tester, ai "oil degradation level", un calcul matematic intre km parcursi si regenerarile de dpf. La 11k km, la mine ajunsese la 25% ( din 100% procent initial ). In 11k km am avut in jurul a 20 regenerari DPF ( regenereaza la aprox 600km), iar gradul de infundare la finalul regenerari este de 18%.

Ia in calcul ca, cu fiecare regenerare uleiul se degradeaza mai mult decat la o utilizare conventionala.

Eu am ajuns la Concluzia mea ca, la un mers 80% urban este ok o schimbare a uleiului la 7-8k km. daca folosesti masina 80% extraurban, poti face schimbul la 12-15k km, insa nu mai mult.

De asemenea, eu sunt de parere ca mai bine l un ulei putin mai ieftin si il schimb mai des decat unul f scump care sa-l plimb in motor 30k km.

Ps. selenia nu este un ulei rau daca faci schimburile la 7-10k km, insa la 30k cred ca deja este maioneza ;)

Sent from my mobile

PostPosted: 25 Jul 2015, 08:42 

cristianmiu Quote:
Uleiul este proiectat pt a rezista pana la 30k km, insa nu este si recomandat.
Daca ai filtru de particule (DPF) Uleiul se degradeaza mult mai repede. Din experienta iti spun ca de la 15k km in sus este maioneza si este acolo ca sa fie, nu mai are nici o proprietate din cea initiala. Acesta este motivul pt care toti iti recomanda sa-l schimhi la 10k km. De asemenea, pe tester, ai "oil degradation level", un calcul matematic intre km parcursi si regenerarile de dpf. La 11k km, la mine ajunsese la 25% ( din 100% procent initial ). In 11k km am avut in jurul a 20 regenerari DPF ( regenereaza la aprox 600km), iar gradul de infundare la finalul regenerari este de 18%.

Ia in calcul ca, cu fiecare regenerare uleiul se degradeaza mai mult decat la o utilizare conventionala.

Eu am ajuns la Concluzia mea ca, la un mers 80% urban este ok o schimbare a uleiului la 7-8k km. daca folosesti masina 80% extraurban, poti face schimbul la 12-15k km, insa nu mai mult.

De asemenea, eu sunt de parere ca mai bine l un ulei putin mai ieftin si il schimb mai des decat unul f scump care sa-l plimb in motor 30k km.

Ps. selenia nu este un ulei rau daca faci schimburile la 7-10k km, insa la 30k cred ca deja este maioneza ;)

Sent from my mobile
Nu và preocupati uleiul este perfect si de abia sunt la 22.000 km fàcuti cu ultimul schimb am fost asearà la reprezentanta Alfa Romeo aici unde locuiesc ìn Italia si mi-au spus recomandat la 25-27000 km schimbat clima ìi permite aici temp.iarna nu coboarà la -20 ca ìn Romània de asta ìn tarà trb. schimbat la un an sau la asa putin km,nu mai vorbim de drumurile din tarà.Degeaba sunt masini cu cai putere multi dacà stràzile nu le permit,ìmi pare ràu sà spun dar realitatea spune clar.Am observat unele topicuri unde unii spun cà pun si 10w40 puneti fratilor si o sà vedeti cum se rup turbinele.

PostPosted: 25 Jul 2015, 08:45 

andreiblitz Quote:
Poti sa cumperi Selenia de pe ebay, varianta asta e mai rea decat un supermarket, pentru ca oricine isi poate face magazin virtual si poate sa vanda absolut orice. Oricum nu asta e ideea, exista uleiuri mai bune ca Selenia, chiar daca asta-i recomandat de Alfa Romeo.
magazin piese auto nu virtual.

PostPosted: 25 Jul 2015, 08:52 

tomi_alfa Quote:
@ciprianionut Nu vreau sa zic de rău, dar daca faci un test asupra uleiului (test concret) la 10, 20 si 30 de mii sunt mai mult decât sigur ca cel la 30 e un fel de apa chioara si nu mai are proprietăți de ungere si protecție. Un ulei care e negru tăciune, când scoți joja să-l verifici, fii sigur ca e ars si are tot felul de impurități in el. Te sfătuiesc să il schimbi la maxim 10k pentru binele mașinii. Daca in manual scrie 30k nu e neapărat adevărat. Poate fi si o chestie de marketing.
uleiul este deja negru deja dupà ce lai schimbat si mergi vreo 100 de km.Toate motoarele diesel fac asa ceva .

PostPosted: 25 Jul 2015, 10:26 

As vrea sà ve explic concret chestia cu uleiul la Alfa Romeo 159 dar vreau sà nu gresesc sau sà iasà vreo omletà iaràsi.ALFA ROMEO 159 este dotatà de computer de bord si o gràmadà de centraline,una este cea al uleiului ìmpreunà cu dpf.Dpf cànd se regenereazà transmite datele la aceastà centralinà care ea transmite la compiuterul de bord,ìn functie de càte regeneràri a avut atunci compiuterul ìti va indica SERVICE si atunci este timpul de a schimba Uleiul,credetimà nu sunt inventii sunt lucruri spuse de inginerii de la ALFA ROMEO.Iar Selenia 5w30 acea C2 este Uleiul recomandat Alfelor Romeo 150 1.9 150 cp 110 kw.Eu am vorbit despre acest tip de masinà nu de altre tipuri de Alfa Romeo,iar Selenia este uleiul recomandat de casa constructoare pt.Fiat,Alfa Romeo si Lancia,Ferrari si Maserrati uzeazà SHEll.Iar IVECO utilizezà SELENIA URANIU DAILY.Gata nu mà mai contrazic cu nimeni o tai la somn am lucrat de noapte, :bored: baftà la toatà lumea.

PostPosted: 25 Jul 2015, 10:36 

De cat timp conduci AR 159? Pentru informarea ta, intervalul de service este setat de catre cei ce iti schimba uleiul. Daca se doreste iti pot seta sa iti apara martorul de service si la 1000km.

Default, din fabrica, masina are setat interval de service la 20k km.

Daca nu cunosti riscurile unui ulei neschimbat la timp ( indiferent de producator si de sezon sau drumurile pe care mergi), roaga-l pe colegul antonel sa-ti explice.

Cand mai multe persoane iti spun ca gresesti, ar treb cel putin sa-ti pui un semn de intrebare si sa te mai documentezi.

Ps. Daca ai manualul masinii, te rog sa te uiti in el sa vezi la ce interval recomanda producatorul schimbul de fluide.

Ps. Ti-a explicat si mugurel, cum ca ai un buton "edit" ce il poti folosii in primele 30min de la scrierea postului, pentru a evita postarea consecutiva. Daca ai scrie un post in locul a 3 consecutive, ar fi mult mai usor de urmarit discutia.

Iar ca sa-ti demonstrez ca gresesti, uite extras din manualul de la GT care are acc motor si filtru de particule ca si 159.

De citit ce scrie jos cu steluta

(**) Engine oil and oil filter shall actually be changed according to the conditions of use of the car and it is indicated by the relevant warning light or message (where provided) on the instrument panel (see “Warning lights and messages” paragraph).

If the car is used mainly on urban routes or if the yearly kilometres travelled are less than 10,000 km, the engine oil and filter must be changed every 12 months."

Sent from my mobile

Attachments:
4daaf0f2d89e8393c0ccecf573865bd1.jpg
4daaf0f2d89e8393c0ccecf573865bd1.jpg [ 228.86 KiB | Viewed 1581 times ]

PostPosted: 25 Jul 2015, 23:07 

cristianmiu Quote:
De cat timp conduci AR 159? Pentru informarea ta, intervalul de service este setat de catre cei ce iti schimba uleiul. Daca se doreste iti pot seta sa iti apara martorul de service si la 1000km.

Default, din fabrica, masina are setat interval de service la 20k km.

Daca nu cunosti riscurile unui ulei neschimbat la timp ( indiferent de producator si de sezon sau drumurile pe care mergi), roaga-l pe colegul antonel sa-ti explice.

Cand mai multe persoane iti spun ca gresesti, ar treb cel putin sa-ti pui un semn de intrebare si sa te mai documentezi.

Ps. Daca ai manualul masinii, te rog sa te uiti in el sa vezi la ce interval recomanda producatorul schimbul de fluide.

Ps. Ti-a explicat si mugurel, cum ca ai un buton "edit" ce il poti folosii in primele 30min de la scrierea postului, pentru a evita postarea consecutiva. Daca ai scrie un post in locul a 3 consecutive, ar fi mult mai usor de urmarit discutia.

Iar ca sa-ti demonstrez ca gresesti, uite extras din manualul de la GT care are acc motor si filtru de particule ca si 159.

De citit ce scrie jos cu steluta

(**) Engine oil and oil filter shall actually be changed according to the conditions of use of the car and it is indicated by the relevant warning light or message (where provided) on the instrument panel (see “Warning lights and messages” paragraph).

If the car is used mainly on urban routes or if the yearly kilometres travelled are less than 10,000 km, the engine oil and filter must be changed every 12 months."

Pài e si normal dacà mergi cu ea numai ìn oras si mai ales cu clima din Ro sà schimbi uleiul ìn fiecare an.Eu mà refer cum merg eu si restul Alfelor 159 din Italia,90% eu merg numai pe autoastradà fac aproape 65 km la zi numai la muncà plus duminica cà este vreme de mare scapà alti 200km.Deci nu are cum ca eu sà schimb uleiul ca voi am vorbit cu cei de la Alfa romeo,cu mecanicul la care duc masina cu un inginer care se ocupà cu uleiul Selenia nu cred cà vorbesc vorbe aruncate ìn vànt si ìn plus manualul masinii pe care ìl am eu nu este la fel pe care lai pus nu spune nimic de 10.000km.o searà plàcutà,cànd voi ajunge la 300.000 km mai vorbim mai am 155.000 de fàcut. 8)

Sent from my mobile

PostPosted: 26 Jul 2015, 00:54 

Faci cum consideri, eu doar ti-am recomandat ca nu este ok intervalul de schimb la 30k. Insa probabil broscarii de la AR au dreptate, schimba la 30k... Pana la urma, trebuie sa aiba si service-urile de lucru ;)

Sent from my mobile

PostPosted: 26 Jul 2015, 08:18 

Car: 156 seconda serie
Ciprian a uitat sa precizeze ca majoritatea italienilor de fapt nu stiu ca uleiul se schimba :)

In alta ordine de idei(poate altii chiar iau de buna ce zici cu schimbul la 30.000 Km) astea sunt niste cifre scoase ca sa atraga cumparatorii de flote.

Indiferent de regimul de mers, turbosuflanta nu e cumva destul de sensibila la gradul de uzura al uleiului?

Citatul unui membru de pe AO
Quote:
I agree with the above comments about changing every 6,000(ish)miles (prevention of a blown turbo is better than the cure).
In concluzie, nu vad cu ce ar dauna schimburi mai dese cu ulei calitativ, indiferent de regimul de mers. Am intalnit cateva specimene (posesori de germane) care ar prefera sa vanda masina decat sa-i faca un service ca lumea, insa 100 de euro(maxim) pentru un schimb de ulei pe an/10k/12k km nu mi se pare capat de tara.

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 26 Jul 2015, 12:33 

Razvan29 Quote:
Ciprian a uitat sa precizeze ca majoritatea italienilor de fapt nu stiu ca uleiul se schimba :)

In alta ordine de idei(poate altii chiar iau de buna ce zici cu schimbul la 30.000 Km) astea sunt niste cifre scoase ca sa atraga cumparatorii de flote.

Indiferent de regimul de mers, turbosuflanta nu e cumva destul de sensibila la gradul de uzura al uleiului?

Citatul unui membru de pe AO
Quote:
I agree with the above comments about changing every 6,000(ish)miles (prevention of a blown turbo is better than the cure).
In concluzie, nu vad cu ce ar dauna schimburi mai dese cu ulei calitativ, indiferent de regimul de mers. Am intalnit cateva specimene (posesori de germane) care ar prefera sa vanda masina decat sa-i faca un service ca lumea, insa 100 de euro(maxim) pentru un schimb de ulei pe an/10k/12k km nu mi se pare capat de tara.[

EU l-am schimbat mereu la 27.000km,deja trb. sà fac al 3 schimb de cànd am cumpàrato.Intradevàr la prima alfa care am avuto 156 ìi schimbam la 18.000km,si nu am avut nici o problemà vreau sà spun cànd am dato pe 156 avea 320.000km si nici o problemà ìn privinta motorului.Prima masina pe care am luato de cànd sunt ìn Italia am avut o Lancia Lybra sw 1,9 si cu ea am ajuns la vreo 300.000 km si nici o problemà la motor schimburi de ulei periodice fàcute numai cu Selenia.Duminicà plàcutà và doresc la toatà lumea,ìn iarnà de sàrbàtori voi veni acasà as vrea sà vàd si eu vreo Alfa 159 prin jur chiar ìmi doresc sà stau de vorbà cu posesorii :D acestor masini.

PostPosted: 26 Jul 2015, 20:18 

Car: ALFA ROMEO 155
Tot aud pareri de schimb de ulei la 10k 15k 25k 30k
Personal nu am tinut cont niciodata de km, schimb uleiul in functie de culoarea acestuia adica atunci cand dispare acel luciu auriu semitransparent iar uleiul prinde o tenta maronie spre negru
Am folosit doar Selenia 20k cu sigla AR
Tind sa cred ca mai sunt si altii care fac schimbul de ulei in felul asta

PostPosted: 27 Jul 2015, 00:05 

Stefan155 Quote:
Tot aud pareri de schimb de ulei la 10k 15k 25k 30k
Personal nu am tinut cont niciodata de km, schimb uleiul in functie de culoarea acestuia adica atunci cand dispare acel luciu auriu semitransparent iar uleiul prinde o tenta maronie spre negru
Am folosit doar Selenia 20k cu sigla AR
Tind sa cred ca mai sunt si altii care fac schimbul de ulei in felul asta
Adicà ìl schimbi la 100 de km? :lol:

PostPosted: 27 Jul 2015, 00:48 

Are masina pe benzină, uleiul iși schimba mai greu culoarea.

Post new topic  Reply to topic  [ 1437 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 3358 Next

All times are UTC+03:00