Am revenit, a trebuit sa repar un panou de clima unui coleg, se grabea la Germania si vorba aia, are putza sensibila de alfist, nu poate fara clima...
@hara: Ti-am spus lucrurile de mai sus in ideea ca te vor ajuta sa iei decizia corecta si
eficienta financiar. Din pacate, in Romania, a cumpara masina de la persoana fizica este de departe o solutie mult mai viabila in ceea ce priveste costurile decat aceea de a te adresa unui dealer. In strainatate da, zici frate dau 1000-2000 in plus dar am garantie, istoric garantat, etc, etc, ceea ce la noi in tara sunt doar vorbe in vant. Ia tu de la noi din tara o
159 SH de la dealer, cu asa-zisa lor garantie si du-te peste o luna sa le spui ca ti-a picat alternatorul... O sa te distruga cu pusul pe drumuri si bete in roate, faci ceva pe "garantia" lor.
Probleme exista si la momentul achizitiei de la persoana fizica in sensul ca in acest domeniu functioneaza jungla nervilor, principiul care pe care... asta ti-o spune un samsar care cumpara des masini pentru revanzare sau dezmembrat, cu diferenta la termen (samsar) ca este imbracat elegant si nu vorbeste cu "boss".
Dar, in relatiile cu persoanele fizice, daca esti tare in oua si ai ce trebuie in buzunar, scoti masina buna in pretul pe care il vrei tu.
O alta problema: daca consideri ca nu stapanesti suficient arta negocierii, ia pe cineva cu tine care sa o faca in locul tau, precum si un mecanic bun. Mecanicul constata exact ce mai trebuie bagat in masina si imediat negociatorul tau face conexiuni si ii rupe gura vanzatorului pana lasa masina intr-un pret cat mai mic.
Dupa ce vei cumpara masina sa nu ai vreo clipa impresia ca verificarea de la cumparare, fie ea oricat de temeinica, e o garantie a functionarii indelungate si fara nicio problema. Nicidecum. La masina se vor strica chestii, poate incepand de a doua zi, poate abia dupa o luna, un an, cum ai noroc... Intrucat alfele sunt putin mai pretentioase in diagnosticari in special pe partea electrica, iti dau un sfat: imprieteneste-te cu cineva din zona ta care se ocupa cu dezmembrari de Alfa Romeo. De ce spun asta ? Uite, baietii din zona mea cand constata ca a crapat ceva si raman fara idei vin la mine pentru a evita sa cheltuie bani. Adica Luciane, da-mi si mie o bobina imprumut, stai ca nu e asta, da o fisa, nu e nici asta, da un senzor si asa mai departe. In felul asta nu cheltui bani aiurea, ca daca mergi la reprezentanta iti schimba aia jumatate din masina pe bajbaite pana constata ca de fapt a fost un senzor mic sau mai stiu eu ce si ramai cu banii dati...
Sunt multe secrete in a cumpara si a intretine o masina cu un minim de efort, atat fizic cat si financiar, toate astea implica insa o oarecare legatura cu fenomenul asta, iar multi prin natura activitatii lor nu o au. Asadar, intreaba. Orice si oricat, mai bine rade cineva de tine ca nu te pricepi, dar sfarsesti cu o masina impecabila si care sa nu-ti faca mari necazuri, decat sa stai batos si sa te intorci cu un gunoi acasa. Nu este cazul tau, era o remarca cu caracter general.
Iti mai dau un ultim sfat, iar pe urma daca vrei sa ma intrebi ceva punctual, iti las numarul de telefon, eu raspund tuturor si nimeni nu ma deranjeaza indiferent de ora... Asadar: cauta masina sa fie cat mai "dreapta" in ideea de a nu se prea fi intervenit asupra caroseriei (schimbari de elemente, chipurile de la un caine, revopsiri, etc...). Nu te speria daca bate o bucsa, aia se schimba, nu-s facute sa tina la infinit, insa fii cu mare bagare de seama la oamenii care se dau interesanti cica: am vopsit-o dom'le ca eu sunt pretentios si nu suport zgarieturile... Da, bine, dar in picioare are pantofii murdari si nefacuti de 6 luni, ala da pretentios, e posibil ca pretentiile sa ascunda mult CHIT si suduri de tinichigerie.
Ma opresc, bafta la cautari !
LUCIAN - 0767.698.431
mugurel Quote:
Uita-te si aici la publicitate ca mai apar masini la vanzare care merita atentie.
Din pacate, in ultimii 2 ani cel putin majoritatea masinilor postate pe forum au fost supraevaluate si nu meritau atentie atata timp cat, din fericire, ai de unde alege. Au fost insa si unitati care s-au vandut cu pretul corect, nimic de zis.
mugurel Quote:
E una cu motor de 2.4 care ar merge luata cu ochii inchisi dar e peste bugetul tau si nici nu e 1.9.
Stiu si eu una de genul, nu ne referim la aceeasi,
doar ca masinile se vand pe bani, nu pe valori sentimentale. Si pentru ca orice
159 JTDM de pe lumea asta sa mai aiba un pret compus din 5 cifre, trebuie sa fie Q4. Altfel, poate sa aiba si TI-urile lui Dumnezeu.
mugurel Quote:
Oricum , retine ca nu exista chilipir.
Ba da, exista. Doar ca sunt foarte rare si trebuie sa fii tu omul potrivit, la locul potrivit, cu suma potrivita. In plus, chilipirul trebuie sa confirme, nu doar sa traiesti tu cu impresia ca a fost un chilipir. Adica prin raportare la ceva.