Multumesc mult tuturor pentru ca ati raspuns!
Toata inversunarea voastra nu a facut decat sa imi confirme pasiunea acerba a alfistilor. Am citit impreuna cu sotia mesajele voastre
RaduAlfa "misoginismul" tau a dat roade
mesajul tau a facut ca balanta sa se incline in favoarea Alfei. Stiu ca vei suferi dar s-ar putea sa o vezi pe sotia mea la volanul unei 147. Si ca sa fie situatia nasoala rau de tot,....E INCEPATOARE
,...incepatoare dar are viteza in sange.(de unde oare?!)
Sincer, sunt curios cum ati hotarat (cei casatoriti dintre voi) sa cumparati Alfa
Ok,...
La mine, situatia nu e chiar disperata, in sensul ca si sotiei ii place Alfa,....numai ca am considerat Golful ca fiind mai fiabil si ca piesele se gasesc mai repede si mai ieftin dar placandu-ne Alfa am decis sa-i intrebam pe conaisseuri. Aceste afirmatii se bazeaza pe faptul ca avem prieteni care au Golf si ca masina de serviciu folosesc tot Golf,....deci stim cat de cat masina...cat despre Alfa,...v-am spus,...nu stim pe nimeni. Deci nu este deloc o competitie e o punere in balanta a unui buget pt care vom plati vreo 5 anisori.
Probabil ca am pus eu problema gresit,...voi fiind posesori de Alfa neavand cum sa comparati obiectiv cu Golful. Cred ca mai corect ar fi fost sa va intreb "Care varianta de diesel este cea mai cautata si respectiv varianta benzina" pentru ca de exemplu sunt modele de masina (in general) la care un singur litraj (de exemplu 2.0 la Astra) nu a fost reusit, sau la care apar mai des probleme, la mod identic de condus.
BTW stilul meu de condus (din pacate) este Cuore sportivo,..deci dezavantaj Alfa,...dar pana la urma daca iti place sa fugi iti iei masina de fugit nu? Daca nici cu o masina de fuga nu fugi,......Bineinteles nu ma refer la a da in gropi cu ea sau a o tura tampeste,...dar daca drumul cere,....nu o iert (vezi Autostrada Soarelui,..) Si sincer, refuz sa ma alie(ne)z cu un Clio Symbol sau ceva nou de banii astia (8-10.000e) dar daca ii dau iar apoi trebuie bag cate 2-300e pe luna (media anuala) intretinere la Alfa,...nu cred ca fac fata...si imi iau gandul,...
De suit m-am suit in Alfa,...nu am condus-o pt ca nu am avut unde,...si sigur sentimentul se poate descrie in doua cuvinte: FORJA SUPREMA....dar....
In legatura cu piesele,..am inteles ca trebuie sa stiu de unde sa le iau. Ok,..pt Bucuresti sunt greu de gasit? Am inteles ca trebuie sa fugi de Peruggia sau AutoItalia. De exemplu un amortizor (fatza) MG este 3.5 mil (McPherson),... o comparatie cu cel de Alfa?
Garda la sol este periculoasa pentru a urca o bordura Made in Romanica ? (Pt MG un capac de canal de 6cm mi-a raschetat baia de ulei). O revizie de distributie la cati Km se face (recomandat) diesel/benzina si la ce pret. Consumul diesel/benzina desigur ar fi un subiect interesant.
Tupac,...daca un 156 intra in 8-10.000e, ok intra in competitie,...sincer nu am gasit 156 care sa nu aiba vreo problema (ori nu avea un act,..ori lovita,...ori obosita rau,....etc) In afara de cele de la Brasov de la AutoItalia care (reconditionate) incepeau de la 14.000e. Si un superb GTA la 22.000e. deci out of question
Dar de exemplu
http://www.autovit.ro/html/0/2/0/2/350202.php eu zic ca e OK.
PS
Si cei de la VW au o comunitate (aproape) egala in pasiune vorbesc de Broscari desigur,...si am si
acolo cativa prieteni,... la fel si in retromobil,...deci provin dintr-un grup de pasionati auto
Eu am incercat sa formez o comunitate MG dar a fost greu,..in 5 luni am retras site-ul pt ca eram decat cativa cu modelul acesta si doi dintre ei nu aveau internet
)
Va multumesc mult tuturor, si astept mesajele voastre in continuare (daca nu v-am stresat deja)