Azi nu am avut ce face si am cumparat de la cineva un far cu gandul sa ii scot lupa si dupa cateva zile sa o montez pe farul meu.
A observat că :
1.Sticla farului se scoate mai greu decat mi-am închipuit ,am folosit un pistol cu aer cald Panzer de 1600w ,probalil trebuia sa insist mai mult ,cand scot farul meu sa ii schimb lupa incerc sa aplic metoda din videoclipul urmator
https://www.youtube.com/watch?v=KR6CrzH6n_g ,cu farul bagat intr-o cutie mai goasa si gura pistolului de aer cald bagata printr-o gaura in cutie.
2.Lupa are o rama de plastic in fata ,partea neplacuta este ca pentru montarea ramei la loc trebuie dezlipită sticla farului ,daca nu era aceasta rama se putea scoate carcasa si lupa prin spatele farului ,era foarte bine in special pentu cei care vroiau sa verifice si sa curete lupele.
3.Prentru demontarea lupelor pe langa o surubelnita dreapta mai trebuie un torx de 10
4.Pentru demontarea farurilor am aplicat metoda
-suspendat roti
-scos roti
-scos grilaj fata cu surubelnita stea
-scos 4 suruburi din parta din fata a barii cu cheia de 10
-stanga ,scos aparatoarea de noroi sin stanga , si scos cele 3 suruburi ale aripii ,cheie 10 jos si 9 sus ,eu nu am avut cine stie ce scule si a trebuit sa demontez si tulumba de aer ca sa am acces la ultimile 2 suruburi ale aripii.
-dreapta ,scos aparatoarea de noroi din dreapta si scos cele 3 suruburi care prin aripa ,posibil sa mai incurce rezervorul de spalat parbrizul.
am lasat putin bara in jos ca sa am acces la piulta laterala a farului ,cea dinsprea aripă ,cheie 10.
Am vazut azi 4 faruri de 166 si toate aveau urechea dinsprea aripa rupta,probabil din cauza ca nu este decat o ureche se rupe mai usor in comparatie cu cele 2 urechi care vin spre interior.
Vorbisem cu cineva care are 166 facelift si a zis ca singura varianta sa aiba lumini bune a fost sa schimbe xenoanele cu care vine masina cu alt model ,dar nu a fost ieftină afacerea. La varianta pre facelift fara xenoane este mai greu cu luminile bune pe faza scurta , am fost de cateva ori pe centura Bucurestiului pe timp de noapte si nu ma simteam confortabil deloc ,trebuia sa bag faza lunga de cate ori aveam ocazia sa vad drumul mai bine.
Dacă a folosit cineva lupe aftermarket poate sa spuna procedura si daca este vre-o diferenta in bine fata de cele vechi ,mi se pare aiurea sa se schimbe farul pentru niste lupe care se pot inlocui.