Intre timp am schimbat kitul de distributie ,kitul de transmsie si uleiul.
La distributie am mers pe Gates KP65429XS ,acesta este kit complet,distributie ,balansieri si pompa de apa .
Transmisia am cumparat-o pe bucati , curea Dayco 6PK1975 ,intinzator pe original cu codul 46524692 vine pe Dayco iar rola de ghidaj tot pe original cod 60602136 care vine pe SKF , nu cumparam piesele originale daca erau la pretul lor real 261 intinzatorul si 466 rola de ghidaj , asa cu 120 lei intinzatorul si 100 lei rola de ghidaj mai merge .
Am ales sa cumpar tot tipul de uleil si filtru care le aveam pe masina ,Motul 8100 X-Power 10W60 si Mahle OC272
Legat de montarea distributiei totul a iesit bine , trebuie putina atentie la strangerea pinioanelor ,daca nu se tine contra bine la strangere se poate decala distributia si trebuie repetata operatiunea.
Aici am o nedumerire mai veche ,cand misc axele cu came sa stea in pozitia de punere la punct , nu stiu de ce uneori sta axa exact in pozitia dorita iar altadata trebuie sa o tin fortata sa stea in pozitia dorita ca sa pot pune calele . Acum au stat bine ,dar cand am pus motorul si alta data ,axele trebuiau fortate sa stea in pozitia dorita.
Vad ca si cu pompa asta de apa, nu circula antigelul prin toata instalatia de racire la relanti , aceiasi poveste nu se incalzeste plamanul de gaz dupa ce umplu la loc cu antigel decat daca apas acceleratia pentru cateva secunde , am astepat sa ajunga la 90 grade in bord si plamanul rece , am accelerat si sa incalzit imediat.
Pentru cei care cauta piese originale noi pentru Alfa Romeo puteti sa va uitati si aici :
https://www.pieseauto.ro/piese-auto-alf ... r=adfitaly ,de aici am cumparat diferite piese si au avut pretul foarte bun. De exemplu unde gaseam discuri de frana originale pe fata cu 250 lei setul? Din pacate ei au doar piesele expuse in anunturi nimic altceva.