Am reusit sa desfac carcasa alternatorului , dar nestind sa desfac in prima faza firele care vin dinspre stator ,catre puntea de diode , i-am dat dauna totala la puntea de diode , partea cu carbuni a ramas nevatamata ,ca a mers scoasa usor din cauza ca era prinsa doar cu suruburi .
Nu stiu daca toate alternatoarele de 166 sunt la fel ,dar la Magneti Marelii ,ca sa poti scoate rotorul , trebuie data obligatoriu puntea de diode ,pentru ca statorul ,in loc sa fie pus, ca la alte alternatoare Bosch (gen vw golf/passat) pe carcasa din spate a alternatorului , italieni l-au pus pe carcasa din fata a alternatorului si vrei nu vrei ,trebuie sa desfaci prinderea dintre cele 3 fire (cate 2 fiecare) ale statorului cu puntea de diode.
Dupa ce se desfac tablitele care prind firele care ies din stator si intra in puntea de diode ,atunci se scoate lejer partea din spate a alternatorului .
Spre deosebire de celalat alternator (golf4) unde trageam cu mana rotorul si axul lui iesea lejer din rulment , la alternatorul de 166 , a trebuit sa pun presa si sa imping axul rotorului , poate o iesi batut cu ciocanul ,dar daca aveam presa la mine am incercat cu ea .
Din ce am observat rulmentul mai sensibil ,este cel din spate care se uzeaza mai usor decat cel din fata , probabil ca este mai mic.
Rulmenti pentru alternatorul Magneti Marelli cu codul 46765836 sunt :
NSK 6003DW cel mic din spate
Koyo 83B218 cel mare din fata
si pe partea electrica ar fi :
77365275 este codul regulatorului de tensiune , asta are si carbuni in el
nu gasesc codul puntii cu diode
Daca vreau sa-l reconditionez , trebuie curatat bine ,nu stiu daca benzina ii face rau , cautat punte de diode , rulmentul din spate si daca nu se pot inlocui doar carbuni ,atunci si regulatorul de tensiune .
Asta a fost experineta cu alternatorul , daca stiam de la inceput cum se desface legatura intre stator si punte , salvam puntea de diode.
Attachments: |
1.jpg [ 1.11 MiB | Viewed 2282 times ]
|
2.jpg [ 1.37 MiB | Viewed 2282 times ]
|
3.jpg [ 1.04 MiB | Viewed 2282 times ]
|
4.jpg [ 836.27 KiB | Viewed 2282 times ]
|
5.jpg [ 900.72 KiB | Viewed 2282 times ]
|
6.jpg [ 731.39 KiB | Viewed 2282 times ]