ALXege Quote:
Care-i treaba cu falsul ala pozitiv? Nu poti merge la IML pentru repetarea testului? De ce e nevoie sa stai 6 luni fara permis?
Intreb pentru ca am auzit ca au acuratete destul de mica, e bine sa stii ce-i de facut in caz ca ti se intampla..
In situatia mea. Mi au facut un drug test (logic, eram cu gta ul si m au oprit pt sunet) si a dat pozitiv la benzodiazepine. Substanta care se gaseste in majoritatea pastilelor cu contraindicatii pentru condus. Automat i ti iau test de urina si de sange. Problema e ca, la INML trebuie sa astepti. Platit de tine astepti cam un an de zile ( atat e timpul de asteptare acum) sau platit de stat/politie, dumnezeu cu mila. In situatia mea, am fost cu un act de la avocat ca exista un proces pe rol cu cazul respectiv sa primesc mai repede rezultatul fiind necesar in tribunal. Chiar daca rezultatul de la INML vine pozitiv, tot mai ai de asteptat aprox 1-2 luni pana se inchide procedura penala deschisa in numele tau in momentul cand ai fost depistat pozitiv. Din ce am inteles acum e o lege noua care i ti vor da permisul inapoi cand primesti rezultatul de la INML si se ocupa politia in continuare de chestiile penale. Eu n am avut norocul asta..
Partea naspa e ca, odata depistat la aparat pozitiv nu mai ai permis si nici drept de a conduce pe teritoriul tarii sau in afara. Cel putin pana vine rezultatul inml. Daca refuzam testarea si mi luau sange, puteam circula cu dovada pt ca nu exista un rezultat concludent sa indice ca as fi consumat ceva. Dar deh… stiindu ma curat… banuiesc eu ca la mn a fost de la ceva nurofen, dar luasem cu 3-4 zile inainte de test. Si tot a iesit… stiu, dorian popa. La el testul a venit in cateva zile. Si pe mine ma frustreaza chestia asta… cand esti muritor de rand, astepti.
Partea nasoala, sunt mai multi decat credeam eu cel putin in situatia asta. Practic eram eu cu inca 3 cunoscuti care am aflat ulterior cu aceeasi problema..