AlexMito Quote:
Tot citesc pe forum in ultima perioada evaluarile astea fantasmagorice vis a vis de driving pleasure si driving feel la Alfa Giulia / Stelvio, MULT peste orice alte masini din clase comparabile. Ma gandesc cat de aproape de realitate sunt si cat de mult subiectivism este implicat. Eu nu am apucat sa conduc Giulia niciodata (am vrut sa achizitionez una anul trecut - insa in cele din urma am luat un 320 d de 190 CP cu cutia ZF in 8 trepte, la fel ca pe Giulia, pentru ca nu mi-a convenit faptul ca Giulia avea la diesel doar 2.2).
Am vazut in schimb
toate review-urile de pe net (filmulete youtube, etc) si de fiecare data concluzia a fost (strict dpdv driving pleasure / feel) ca in clasa compact executive se remarca Alfa Giulia, BMW Seria 3 si Jaguar XE -
cu diferente marginale intre ele; unii jurnalisti dau castigator seria 3 - etalon in segment de zeci de ani, altii spun ca Giulia este acum number 1 si mai sunt unii care-l scot "castigator" pe XE.
Poate e normal ca pe un forum Alfa sa fie o doza mare de subiectivism (si eu sunt fan Alfa si am avut 3 exemplare) dar sunt curios cati din cei care emit parerile astea chiar au condus restul de "oferte" din segment. Spre exemplu eu cred despre 3-arul meu ca se conduce exceptional si cateodata cand fac un drum de munte cu serpentine mi-e greu sa cred ca exista ceva mai misto in clasa asta - insa nu as scrie pe un forum BMW ca e MULT peste o Giulia...
Dupa cum am spus si in topicul de prezentare si mai sus, eu vin de pe un F30 320d pe care l-am condus 3 ani si nu era neaparat in plan sa trec la Giulia, ci asa a fost conjunctura, asa ca nu stiam exact la ce sa ma astept in afara de ce anume auzisem. Si mie mi s-a parut BMW-ul ca are o manevrabiliatete buna, o directie extraordinara si per total o tinuta de drum excelenta.
Asta pana cand am condus prima oara Giulia si apoi mi-am revizuit ceea ce credeam. Manevrabilitatea, directia si tinuta de drum pot sa spun fara echivoc ca sunt mult peste. SI o sa pastrez cuvantul MULT. La fel si in cazul X3/4 si Stelvio. Nu stiu daca exista un suv in care sa fie mers cu o tinuta mai buna de drum (exceptand G63 sau RR SVR care sunt totusi dintr-o alta liga).
Asadar, as spune ca desi exista o doza de subiectivism la alfisti, cei care spun ca Giulia/Stelvio se conduc mult mai bine decat concurenta, nu exagereaza cu nimic.