Hold your horses! Diferentialul spate are 17k km si 1 an de zile pana acum, de ceva timp a inceput sa dezvolte un 'fluierat' care se manifesta in treapta 3 la 2900 - 3100 rpm si in treapta 4 la 1900 - 2100 rpm.
Povestea cu reprezentanta o stiu cativa din voi si e una destul de lunga pe care o sa o relatez aici in cateva liniute:
- La recomandarea lui #tzziviibranded, am mers la reprezentanta pentru o inspectie a cardanului si diferentialului, 'just in case'. Am mers la Auto Reggio Emilia, in Sibiu, deoarece acolo le-am schimbat anul trecut si sunt in garantie(50k km).
- La prima vizita, oamenii au strambat din nas ca nu ar fi diferentialul spate, ca ar fi un rulment de roata, ca ei nu pot sa faca diferenta intre ele. Asta venind de la inginerul sef de service ca mecanicul cu care am facut testul de drum a confirmat ca sunetul vine de la diferential. Verdictul final a fost: 'Du-te acasa ca nu are nimic, revin-o cand se accentueaza'.
- Nemultumit de raspunsul lor si cu putina treaba prin Bucuresti, am decis sa fac o constatare la AutoItalia Vest(Bd. Timisoara) unde, surpriza, problema se confirma.
- Revenit in Sibiu, m-am dus din nou la 'astia'
. De data asta, nu au mai vrut sa faca test de drum, inginerul sef incerca sa evite diagnosticarea masinii si insista ca masina nu are nici o problema, ca nu e de la diferential, pe motivul ca 'Nu ai cum sa stii cum circula sunetul prin fier'. A ajuns sa se certe cu mecanicul de fata cu mine pentru ca mecanicul imi dadea dreptate
. Dupa verdictul final: 'Nu prezinta jocuri mecanice/Nu putem testa' am cerut sa vorbesc cu directorul, conversatie care a rezolvat partial problema. S-a deschis dosar pentru schimbarea in garantie.
- Dupa o saptamana de asteptat si de dat telefoane la Auto Reggio Emilia unde mi se spunea ca ei nu au un status de la AutoItalia, am sunat eu, personal, la AutoItalia si in 2 ore am primit raspuns, se poate schimba pe garantie la service-ul unde s-a confirmat problema, AutoItalia Vest.
Asta e povestea pe scurt, nu are rost sa relatez cum se comportau cei din Sibiu cu mine, client care a varsat o geanta de bani pe tejgheaua lor. Am ramas cu decizia ca nu o sa mai calc la ei niciodata, nici pentru service, nici pentru masina noua, mai bine fac Valea Oltului dar macar stiu ca oamenii de la AutoItalia Vest sunt profesionisti si prietenosi.
Diferentialul spate, momentan, se fabrica in Italia, o sa ajunga pe la mijlocul lui Noiembrie. Ramane sa fac o programare pentru schimb.
LE: Bancul cu role, unde se testeaza franele, nu merge mai rapid de 5km/h ? Ca asta mi s-a comunicat cand am cerut sa o urce pe banc si sa incerce sa reproduca sunetul.
PS: Ce va mai fute grija cum isi conduc unii masinile, fie ele noi sau second... zici ca sunt pe banii vostri.