Eu nu va contrazic, stiu ca aveti dreptate, aia cu "no season" e valabila pt majoritatea (majoriatatea AS sunt derivate din cauciucuri de iarna)
Ma refer strict la exceptiile recente, AS optimizate pt performante bune vara, pe ud/uscat, gen Pirelli Cinturato All Season sau Michelin CrossClimate (am citit ce-a scris colegul care le-a testat pe ultimele)
Situatia mea: 6 luni pe an merg frecvent la 0-2 grade, pe umed, cu risc de polei. De zapada mi-e dor, am vazut odata in 4 ani, de 1 cm, dar cu alea de vara era a raman blocat pe o panta obisnuita, urca cu 2 oameni dar cu 4 nu
.
Nu pot sa ma complic cu 2 seturi de jante/ anvelope.
Merg cam tare, nu mult peste vit legala, dar cand nu pun pe nimeni in pericol, imi place sa iau virajele/giratoriile mai "infipt".
Cu niste penale de vara (clasa "E" pe ud), mi-a mai fugit fundu/botu la Fiat, si la modul pervers, pe tacute. Nu-i placut.
Pe zloata (zapada mare topindu-se brusc) a fost singura data cand am ramas blocat cu cauciucuri de IARNA , de altfel bune
De aia ma intreb daca niste AS de top, exceptionale, cu valente de vara (gen cele 2 citate, mai bune decat "no-season"-urile obisnuite) n-as iesi mai bine. Stiu ca e un compromis.
Tinand cont si de faptul ca
- in caz de polei, frunze, pietris, mazga, zloata - orice cauciuc e zero, cat ar fi de bun nu mai e in contact cu asfaltul, deci oricum trebuie mers tranquillo
- diferente de franare marisoare exista si intre alea de vara, inclusiv intre cauciucuri de acelasi model (presiune, uzura, vechime ...), deci face parte din viata si tre' sa traim cu asta, chiar daca aveti dreptate.
Repet, ma gandesc doar la niste AS de top cu valente de vara, clasa A/B pe ploaie, nu la no-season-urile obisnuite.
Parerile voastre ma intereseaza mult, daca puteti precizati va rog si modelul de cauciuc folosit.
Incerc sa iau o decizie, de aia am lansat intrebarea.
Nu cumva risc mai mult in alea 6 luni de frig+umezeala fara zapada, cu cauciucuri bune de vara, dar care se-ntaresc la <7grade?
Plus ca-n aceeasi zi am 0 gr dimineata/seara, 14gr la amiaza (!!)
Repet, n-am unde stoca 8 roti (2masini)