La Multi Ani tuturor !
Am revenit cu cateva fotografii dupa prima iesire usoara la zapada in prima zi din noul an.
Vreme frumoasa si o zona minunata la Marisel, nu departe de Cluj-Napoca. Traseul virajat si drumul partial acoperit de zapada s-a potrivit de minune cu noua achizitie.
Am adunat in cateva zile 500 de km si sunt surprins placut de comportamentul in zonele virajate. Fiind in perioada de rodaj nu am fortat masina, mentinand-o in limita a 3000rpm, cu usoare accelerari catre 3500-4000rpm pe distante foarte scurte.
Imi place cum se comporta masina in viraje, e previzibila si docila, ruliul e aproape inexistent, mai degraba se inclina usor, neavand acel balans stanga-dreapta la revenirea pe directie cum au celelalte SUV-uri. Se simte ca lucreaza cu preponderenta spatele, ceea ce iti permite sa te joci usor cu ea din volan si o usoara acceleratie, nefiind nevoie sa o turezi excesiv.
Astept ca masina sa adune cateva mii de km, sa se aseze, sa ne cunoastem mai bine, pentru a o cunoaste mai bine si a vedea exact cum se comporta.
Comparativ cu Giulia, mi se pare ca instalatia de climatizare intra in functiune si in temperatura ceva mai incet, desi e benzina, temperatura apei ramane constanta undeva la 85 de grade, dar nu ar fi ceva neobisnuit pentru benzinare.
De asemenea trenul de rulare e ceva mai previzibil, Stelvio pare a fi un mecanism ceva mai precis, mai rigid, mai sigur. Giulia are mai multa fantezie, iar tractiunea spate, ramane cea mai potrivita pentru vara, asfalt uscat si drum virajat.
Portbagajul insa este un alt plus, e aproximativ patrat si serveste perfect nevoilor noastre.
Dar nu toate au mers ca unse
La coborarea de la Marisel catre Cluj, prima pana de cauciuc pe spate. Intr-un moment total nepotrivit, 1 ianuarie, ora 12, cand lumea inca isi revine dupa noaptea de Anul Nou. Anvelope noi noute, Goodyear UG Performance, insa o banala piara din griblura aruncata pe asfalt, mi-a confirmat inca o data ca roata de rezerva e sfanta.
Kitul cu spuma si-a facut insa datoria insa cu brio, am dus roata la 2.1 si am ajuns lejer la iesirea din Gilau catre Oradea, unde la nr.717A un om deosebit a venit de acasa si a rezolvat aceasta problema. Daca vreodata aveti vreo problema la anvelope, retineti vulcanizarea DIMAR IMPORT EXPORT 0748 299 389.
Alte detalii, pe masura ce km se vor aduna.