It is currently 10 Nov 2024, 22:49

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 22 Jun 2019, 17:25 

Car: alfa romeo giulia
Am de cateva zile o giulia 2.0 benzina varianta de baza.
Acum cateva zile, sotia mea a lasat un odorizant de carton langa schimbator, pe spatiul acela gol intre joystick si margine.
Azi ca sa fac curat, l-am indepartat si....am descoperit ca are o folie subtire de plastic care s-a topit/incretit...oeste tot!
aveti grija sa nu lasati nimic prin zona respectiva cand e vald afara!
Cum rezolv asta?!? are cineva vreo idee.Plang de ciuda si imi vine sa o vand acum! asa tampenie nu am mai trait la nicio masina!

Attachments:
File comment: porcaria de material
IMG_20190622_171518.jpg
IMG_20190622_171518.jpg [ 3.51 MiB | Viewed 3853 times ]

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:29 

Car: Alfa 159 2.0 jtdm sw
Salut din nou Fight Club, din păcate ce ai tu acum e ceva ce am văzut la foarte multe mașini , ultima fiind un Audi A4 B8 la care a curs acel lichid din odorizant și efevtiv a distrus toata plansa din jurul schimbătorului plus butoane colite. Din păcate nu scapi fără înlocuire la acele elemente de plastic, sau poate cu o colantare sau vopsire profi. Îmi pare rău pentru pățania ta, sper sa o rezolvi și grija f mare la odorizante, au niște chimicale horror în ele.

Trimis de pe al meu LG-H870 folosind Tapatalk

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:30 

Car: Carla
Imi pare rau de patanie, dar sa stii ca indiferent de masina si de zona care intra in contact cu uleiurile din odorizantele auto, rezultatele vor fi aproximativ aceleasi. In urma unei experiente similare am luat decizia ca singurul odorizant de masina folosit sa fie cel in conserva de metal, pus in suportul de pahare.

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:32 

ce este ciudat e ca nu a atins fizic decat foarte putin din zona afectata. in rest..
sa fi fost un condens toxic? nu imi dau seama, practic zona a respirat..

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:35 

Cum zice Vakak ceva a curs acolo din acel odorizant, probabil și favorizat de temperatura extrem de mare a dus la acest rezultat. Cert e ca și eu evit odorizantele ce au lichid de orice fel.

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:37 

nu a atins nimic, nu era patat. Intreaga suprafata era incretita ca o folie de telefon...si pare acoperit in intregime cu o folie. De ce pisici are folie?!? :))

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:40 

odorizantul era foarte vechi, gasit sub scaun de la fostul proprietar, are minim 6 luni. Nu mai mirosea.
Eu suspectez ca pur si simplu e un material de proasta calitate si au pus folie ca sa arate mai bine.
As sfatui pe orice proprietar de giulia/stelvio sa nu lase nimic pe zona aia in caldura...

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:41 

Bună întrebare dar nu cred ca folia sau ce este pe acele suprafete ajungeau asa fără acțiunea unui factor extern, ceva din acel odorizant împreună cu căldura au făcut prăpăd. La Audi de care ziceam lichidul a măncat efectiv acel cauciuc in care era îmbrăcat plasticul și cromul de pe butoane.

PostPosted: 22 Jun 2019, 17:56 

Car: GT Vsechs
Vinde-o!

PostPosted: 22 Jun 2019, 18:04 

cumperi?

PostPosted: 22 Jun 2019, 19:26 

Car: Vespa
Vezi cat costa plasticele alea, poate nu sunt o avere.
Mai ai si varianta unui hidrotransfer si singura grija ramane demontatul cu atentie .

PostPosted: 22 Jun 2019, 20:11 

Teoretic stratul ala de "soft touch" trebuie sa tina cativa ani de zile inainte sa inceapa sa se distruga. Nu e ceva nou, la Ferrari si Maserati e o problema veche de cand lume, ma bucur ca know how-ul tehnic a fost transferat si la Alfe.

Daca nu vrei sa cumperi altele noi, ori le trimiti aici https://www.stickyrxrs.com/ sa le refaci si te va costa o mana si un picior, ori le curati cu alcool dupa care le revopsesti sau le infoliezi.

Incearca, totusi, sa vezi daca cumva sunt acoperite de garantie. S-ar putea sa ai noroc.

PostPosted: 22 Jun 2019, 20:35 

Car: ARGiulietta
Nu mai fiti hateri, se-ntampla si la Audi, VW, Honda, Hyundai

http://www.clubaudi.ro/threads/odorizan ... 937/page-4

https://vwforum.ro/topic/120414-plastic-topit-pe-bord/

https://hondafan.ro/forum/forum/honda-a ... -odorizant

http://www.hyundaiclub.ro/forum/index.php?showtopic=965

Cand se-ntampla la atatea marci, care-i cauza? Masina sau zeama aia ?

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:01 

Car: Giulia Quadrifoglio
Cred că exagerezi, acum e mașina proasta pt că nu suntem noi atenți la cum o folosim. Și că sa fiu puțin răutăcios daca nu era varianta de baza și nu avea plastic acolo alta era povestea....acum hai sa punem acid de baterie pe tabla sa vedem daca rezista, daca nu înseamnă că e proasta.

Trimis de pe al meu GM1913 folosind Tapatalk

ex. Alfa Romeo 159 TBI 200+CP
ex. Alfa Romeo 147 2.0 T.S 150CP

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:02 

eu ma gandeam sa merg cu ea la un atelier de detailing ,sa scoata toata folia veche si sa puna alta....
Imi este foarte ciuda pentru ca, pentru mine, interiorul la Giulia este un compromis (ma rog, la asta pe care mi-am permis-o eu). La zona aia de langa schimbator ma uit de 150 de ori pe zi....si ma zgarie pe ochi.
Puteau macar sa anunte ca este foarte sensibil. La ultimul BMW aveam o chestie de plastic tare si lucios care imita lemnul. Frate, aia suporta si flacara de bricheta fara sa pateasca nimic!

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:04 

sorin147 Quote:
Și că sa fiu puțin răutăcios daca nu era varianta de baza și nu avea plastic acolo alta era povestea....
poti sa fii, stiu si eu ca alta era povestea. Dar tot mi se pare inadmisibil la un pret de baza de vreo 37.000 atunci cand a fost luata. Acum are discounturi mai bune.

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:04 

Vinde Giulia și cumpără din nou BMW. BMW ul e mașina pe viață

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:09 

sorin147 Quote:
Vinde Giulia și cumpără din nou BMW. BMW ul e mașina pe viață
BMW-ul a fost o varianta de compromis intre un 159 si o Giulia fiindca nu imi permiteam atunci una.
Chiar daca am dat doar 24.000 pe masina sunt sigur ca daca era BMW la revanzare pierdeam cu 50% mai putin. Ca mai toti de-aici, cred, avem alfe din alte motive. Nu de fiabilitate ,nu de depreciere mai inceata ,etc.
Problema este ca ma asteptam sa nu patesc asta de la o bucata de carton lasata pe masina in soare.
La firma mea am multe feluri de masini pentur angajati. Am pastrat odorizantul si de curiozitate voi incerca cu un Logan si un Chevrolet aveo sa vad ce se intampla.
159 mi s-a parut a avea un interior mult mai de calitate.

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:16 

Da, materialul folosit pentru bordul standard la 159, e mai ok decât cel folosit la Giulia/Stelvio standard.dar atat.

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:30 

ok, cred ca mi-am meritat chestia cu "ce masina de rahat"....Am scris la cald, credeam ca au mai patit-o si altii si am zis sa fac topic direct pe forumul Alfa.

Eu am fost indragostit de 159. De-aia am acum Giulia.... Dar masina ma dezamageste mai mult decat ma incanta si asta ma scoate din sarite pentru ca mi-am dorit-o foarte mult.

Ce nu imi place : frana. Nu ma pot obisnui cu ea. Are un feel foarte nenatural, si inca franez complet in doua miscari. Am avut mai mult de 10 situatii in 1000 de km in care a trebuit sa franez de urgenta si nu am reusit niciodata sa ma simt in siguranta fiindca nu stiu cat sa apas ,si cum. Nu ma pot obisnui cu ea nici acum.

materialele interioare sunt o porcarie. Stiu ca e baza dar e baza unei masini care ajunge la 90.000 de euro! si incepea in 2017 pe la 37.000. Plapuma aia e plastic marmorat de desupra bordului e odioasa. La fel si pe fetele de usi.

Ergonomia e 0. Nu am niciun spatiu de depozitate ok. In torpedo intra doar actele maisnii, buzunarasul de langa volan din stanga lipseste, ala de sub cotiera e imens dar cotiera e asa de greu de ridicat incat nu il folosesc. Scrumiera nu am ,nu exista un loc anume in care sa lasi cheia (eu o las in cupholder) ,ies greu din masina din cauza stalpului median, nu vad bine din cauza aceluias stalp. Buzunarul din lateral e o gluma proasta. Abia imi intra portofelul si un pachet de tigari. Materialul de pe volan se zgarie foarte usor.

Motorul si cutia sunt ok desi e putin cam zgomotoasa, mai ales la rece. Nu imi place deloc cum retrogradeaza in oras. Daca franez brusc si apoi accelerez brusc are un usor lag si apoi ma smuceste inainte, urasc asta.

Am un senzor frontal stricat si in prima saptamana am avut un check engine in bord. Autoitalia m-au programat peste o saptamana ,timp in care ei nu iti ofera nimic. Lasi masina unde este ,iei un uber si astepti o saptamana ca sa o duci pe platforma la ei. Altfel pierzi garantia. Nu mai vorbim de masini la schimb in timpul reparatiilor etc. Noroc ca exista Auto Perugia care s-au comportat ca si cum NU eram un client de FIAT si m-au chemat atunci sa vedem despre ce este vorba.

Halogen pe entry level. Credeam ca ma voi obisnui cu ideea.....dar frate. Serios? Am lumini de zi cu LED pe loganul de la firma!..........

159 mi s-a parut o masina bine facuta, inchegata, frumoasa si bine finisata. E drept ,a mea afost 2010 si probabil o buna parte din probleme au fost remediate la facelift....dar....totusi!.....Giulia trebuia sa fie aceea masina ,aia care scotea brandul din rahat....

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:32 

Car: ARGiulietta
Poate Loganul are plastice dure, poate rezista :)
Daca faceau Giulia cu plastic de Logan, era mai bine?
Mai bine teasteaza la un Rolls sau Veyron, sa vedem daca ala isi merita banii :D

IMHO
- schimba panourile arse de kktul ala de parfum
- prudenta pe viitor (eu m-am lasat demult de prostiile alea, respiram destule rahaturi). Daca arde plasticul, nu cred ca plamanii sunt mai fericiti...in timp
- nu-i mai cauta masinii nod in papura
- asuma-ti, ai comis-o, esti patit, esti mai intelept. Nu ti-a dat-o asa din fabrica, nu si-a facut Giulia Hara-Kiri

Pacat ca n-am poze, sa vezi cum se "arde" plasticul in timp de la urina unor animale de companie

pH, reactii chimice... Plasticul e un produs organic, nu e inox. Deci si-o ia in mufa de la multe alte substante.
:wave:

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:44 

Din cate spui ai luat mașina sh....deci ai văzut cum e mașina până sa o cumperi, asa că nu înțeleg cum ai ales sa o cumperi. Daca o luai ca mine după poze din catalog că nu exista una in țară înțelegeam cele spuse legat de interior. Frânele pe mașină chiar sunt super ok, după 2 ani și ceva de Giulia am văzut cum franez eu și cum vraneaza alții....
Ps :nu ai scumiera pt că era extraoptiune și costă, deci daca primul proprietar nu fuma, nu merita. Și da toată lumea știe că Auto Italia nu e cel mai ok importator auto din tara. Legat de Perugia, am făcut toate reviziile la ei, sunt superb ok băieții mai puțin partea de vopsitorie. Cumpără alte plastice că nu sunt o avere

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:48 

asa cum ai luat tu masina din catalog, am luat-o si eu :) E drept ,am vazut-o o singura data pe seara...si m-am dat cu ea 10 minute. Putea sa mearga si ca un Trabant. Ca si tine, eram chitit sa o am.

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:51 

Ia invers problema, dacă acele plastice se cojeau singure doar din acțiunea soarelui și a căldurii atunci clar era o problema de fabricație, asa însă e clar ca acolo acel odorizant a avut un rol determinant. Eu zic sa accepti situația asa cum e, pur și simplu se poate întâmpla un kkt de genul. Enjoy the car.

PostPosted: 22 Jun 2019, 21:58 

Car: 156 gta, 159
Pare rau de patianie dar...
oforizantul ala contine un solvent. Altfel solutia s ar fi intarit si nu dizolvat sa elimine mirosul.
Vopseaua respectiva de pe plastic, in contact cu un solvent, o va dizolva. Si asta e rezultatul din pacate.
Cred ca se putea la oricare alta marca...

156 jtd
vw golf 2 gti

Post new topic  Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00