It is currently 07 Jan 2025, 19:43

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ] 

Cum preferati viitoarea Alfa SUV C-Wide : cu faruri normale sau cu LED ?
Varianta clasica, cu faruri normale. 52%  52%  [ 23 ]
Varianta moderna, cu faruri LED. 48%  48%  [ 21 ]
Total votes: 44
Author Message
PostPosted: 11 Mar 2012, 15:19 

Car: o cisterna
In numarul din Martie revista italiana Quattroruote a efectuat un soi de sondaj de piata, testand preferintele cititorilor sai vis-a-vis de partea frontala a viitorului SUV compact Alfa Romeo. Revista italiana pare sa aibe o pozitie privilegiata, avand acces la informatii secrete, lucru demonstrat in trecut de articolele spion despre diverse alte modele, publicate in avanpremiera.
Dupa 9 ani de incertitudine, proiectul SUV-ul compact Alfa Romeo se pare ca intrase in linie dreapta, exista chiar si un prototip macheta in faza avansata de realizare, dispunand de un inovator sistem de iluminare in partea frontala, cu tehnologie LED -aceste tipuri de blocuri optice sunt utilizate in prezent pe Rolls Royce, sau optionale pe Audi A8. In completarea lor, partea frontala agresiv desenata ar dispune si de faruri de ceata de dimensiuni generoase, care sa inglobeze si faza scurta -in genul Nissan Juke(cu amaraciune o spun, nu numai in vanzari, dar si in tendinte de design, Alfa urmeaza, si nu mai conduce). Scudetto-ul este desenat intr-un stil complet nou, alungit si subtire, si foarte mult imi plac si elementele laterale ce amintesc de Montreal. Din pacate, acest prototip a fost considerat de catre Wester ca fiind prea avangardist, el motivand ca in acest segment de piata, cumparatorii sunt traditionalisti, conservatori, si nu risca experimente de design. Mai mult, introducerea unui nou stil frontal ar rupe din nou linia omogenitatii orizontale in cadrul limbajului de design Alfa Romeo. Atat de tare s-a opus seful Alfei proiectului, incat Marchionne a ordonat construirea unui nou prototip, de data aceasta cu fari normale, si cu partea frontala cunoscuta de la Giulietta. De unde si dilema din Quattroruote, pe care am redat-o aici.

Parerea mea personala este ca in timpul scurs degeba, totul fabricantul de masini, de la mic la mare, are acum in portofoliu cel putin un SUV, pana si Dacia, si nu unul fara de succes. Asadar, Alfa nu isi poate permite sa intre in joc in al doisprezecelea ceas, imitandu-si competitorii, aducand doar emblema ca nouate. Dupa parerea mea, Alfa nu poate sa mai intinda prea mult fata 8C-uluiu pe foarte multe modele, nu poate sa aduca pe piata un concept de acum aproape 10 ani. Alfa trebuie sa inoveze, trebuie sa vina cu ceva nou, trebuie sa se distinga. Cat despre publicul tinta : nu pretind sa detin datele absolute sau sa fi facut analize amanuntite de piata, dar putinii posesori de Q5, Evoque pe care-i stiu sunt oameni cu familii tinere, dinamici si intreprinzatori, care vor lucruri noi si moderne ! Se spune acum ca prototipului Kamal nu i-a fost data unda verde la timpul respectiv datorita lipsei fondurilor, si mai ales datorita faptului ca cifra preconizata pentru a putea fi profitabil (30.000 - 40.000 de exemplare produse anual) parea greu de atins. Istoria auto recenta a dovedit cat de mult s-au inselat : Nissan Qashqai, un banal pseudo-suv compact, s-a vandut anul trecut in 150.000 de exemplare. Daca cuiva chiar ii pasa de Alfa Romeo la Torino, probabil isi plange acum in pumni pentru aceasta imensa oportunitate irosita.

Nimeni nu garanteaza ca de data aceasta Marchionne va asculta glasul alfistilor, dar macar peste cativa ani, cand una dintre aceste doua variante se va dovedi a fi un succes sau nu, macar ne vom putea consola ca am putut sa pronosticam stilul unui model nou Alfa Romeo. Asadar dragi alfisti, cum preferati viitorul SUV C-Wide ce va fi construit in State, pe o platforma comuna cu un model Jeep : cu faruri clasice, sau moderne, cu LED ?

Attachments:
faruri moderne, cu LED[800x600].jpg
faruri moderne, cu LED[800x600].jpg [ 85.28 KiB | Viewed 5736 times ]
faruri normale, clasice[800x600].jpg
faruri normale, clasice[800x600].jpg [ 68.36 KiB | Viewed 5736 times ]

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 11 Mar 2012, 18:37 

Eu am votat cu LED-uri. Arata prost in versiunea asta insa daca ar lasa la jumatate lungimea aia de la banda de leduri + scudeto de dimensiuni normale cred ca ar arata chiar bine :)

Marius are chiar mare dreptate, lumea de azi prefera nou inovativ, chestii mici care iti iau ochii (gen led-urile sau banda aia luminoasa care se regaseste pe toate audi-urile). Un coleg de a meu tot timpu imi zice cat de senzational arata farurile alea de la audi cu banda aia de leduri.

PostPosted: 11 Mar 2012, 22:51 

Car: 115/960
Sa fiu sincer, imi place ideea celei de-a doua variante, nu insa si realizarea ei. Cu parere de rau o spun, prima varianta, cea cu faruri clasice, pare mai inchegata.

PostPosted: 11 Mar 2012, 23:53 

Car: Valeria/Carla
De ce nu lanseaza ei o linie noua de design dupa Pandion ? Votez cea de-a doua varianta.

PostPosted: 12 Mar 2012, 00:14 

Car: 156 SW 2.0 TS
A doua varianta. Nu pentru ca mi se pare neaparat ca arata mai bine sau ca imi plac farurilre cu leduri gen Audi ( din contra ), dar deja ar fi prea mult inca un model care sa aduca design-ul 8c-ului. Iar apropos de faruri cu led se poate si fara design a' la Audi ( vezi Lexus is 600 prima masina cu tehnologie led pe faruri si fara aspect de lanterna chinezesca )

Attachments:
2008_lexus_ls600hl_st_gallery_2008_lexus_ls600hl_headlight_image_0011_cd_gallery.jpg
2008_lexus_ls600hl_st_gallery_2008_lexus_ls600hl_headlight_image_0011_cd_gallery.jpg [ 23.79 KiB | Viewed 5634 times ]

PostPosted: 12 Mar 2012, 00:35 

Am votat prima varianta. Iou is genul usor conservator, iar varianta a doua, oricat de eficienta, moderna, mai buna decat un bec cu filament si oricata tehnologie ar ingloba, nu ma prea incanta. Din punctul meu de vedere partea frontala a unei masini trebuie sa fie asemeni unei mecle de om, iar a doua varianta ma duce cu gandul la un asiatic sau a unui om cu ochi inchisi. Nici varianta asemanatoare giuliettei nu-mi este pe plac 100%, insa o prefer in locul celeilalte.
In afara de asta nu cred ca atuul unei noi alfe trebuie sa fie un sistem revolutionar de iluminare sau un porbagaj in care sa bagi 3 porci fara probleme, sau mii de electonico-gadgeturi, ci un comportament rutier excelent cu vadite accente sportive, motoare de asemenea cu spirit vadit sportiv. Ce mai, o masina cu un real caracter sportiv, asemenea renumelui pe care il poarta, dar care incet incet se stinge. Evident ca aceste valori pe care eu le apreciez atat de mult, nu mai sunt de mult nici macar la moda, si nicidecum apreciate, in detrimentul altor proprietati. Acum daca punem trei fire de aluminiu la interior (sau imitatie de aluminiu) se numeste ca avem caracter/imagine sportiva, chiar daca masina respectiva e o barca la care in prima curba mai tare luata intra brutal esp-ul.

PostPosted: 12 Mar 2012, 00:39 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Dintre cele doua variante - varianta clasica, fara sa stau prea mult pe ganduri. Daca ar fi sa-mi iau vreodata un SUV in nici intr-un caz nu mi-as lua vreo chestie futuristica cu aspect de lanterna chinezeasca (cum sublinia cineva inainte). Nissan-ul se vinde in ciuda aspectului oribil datorita pretului, ma indoiesc ca Alfa SUV ar intra in aceeasi categorie de pret.
Insa, mi-ar place sa fie existat si o a treia varianta, ceva intre modelul clasic si varianta marlaneasca a la Audi (leduri multe si kitschoase).

PostPosted: 12 Mar 2012, 02:18 

Marius, noi votam acum de amorul artei sau ne ia cineva in seama? Oare...

Revenind la subiect, prima versiune este fix Giulietta cu spoiler restilizat, ceea ce este OK, arata acceptabil, multora chiar le place mult. Din punctul meu de vedere, seamana prea mult...

A doua varianta e poate mai indicata fiind ceva radical, cum e si Evoque, o masina care a ajuns in productie aratand aproape ca si conceptul. Nu imi place totusi scudeto care este muuult prea ingust pentru acea lungime.

Pana la urma ambele desene sunt ok, mai important e ce va fi sub acest design:
  • motorizari cat de cat comparabile cu concurenta
    masa (sau greutatea cum se zice la noi) decenta
    aspectul si calitatea finisarilor interioare
    feeling-ul masinii in mers (directie, tren de rulare)
Vine atat de tarziu aceasta stire ca aproape ma lasa rece. Sper doar sa scoata masina cat mai curand si sa fie competenta si demna de emblema ei.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 12 Mar 2012, 03:06 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Ca tot ati adus vorba de Evoque, eu zic ca e un alt exemplu de unde Fiat&co. ar putea sa ia notite. A studiat cineva lista de preturi si optionale la Evoque? sunt chestii acolo pe care orice firma cu pretentii, chiar si dintre cei zgarciti (BMW) le ofereau in anul de gratie 2000...Eu unul nu m-am gandit de vreo 15 ani ca as putea plati in plus ptr. oglinzi incalzite electric. Nicidecum in 2012. Iar motorizarile sunt...Damen SUV sau Schiki Micky SUV cum e denumit in lumea vorbitoare de germana.

PostPosted: 12 Mar 2012, 10:29 

Nu-mi place niciuna din variantele propuse, as putea alege o a treia varianta? A doua varianta strica prea mult fata, scudetto ala lung ma duce cu gandul la chestii total neortodoxe. :lol: :lol:
As vota pentru leduri, de bun simt daca se poate, sau chiar laser ( vezi "i" urile de la BMW), dar nu mai vreau sa vad urateniile alea de faruri de pe Giulietta pe nicio alta masina.

PostPosted: 12 Mar 2012, 10:41 

Am votat... Cu sentimentul zadarniciei adanc infipt in suflet... :(

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 15 Mar 2012, 17:16 

dand Quote:
Nissan-ul se vinde in ciuda aspectului oribil datorita pretului, ma indoiesc ca Alfa SUV ar intra in aceeasi categorie de pret.
Ce are in comun Porsche cu Nissan, Subaru, Infiniti, Mitsubishi sau Volvo? Nimic, in afara faptului ca cel mai bine vandut model din gama anul trecut a fost cate un SUV. Asadar, nu conteaza pretul pentru tipul asta de produs.
dand Quote:
Ca tot ati adus vorba de Evoque, eu zic ca e un alt exemplu de unde Fiat&co. ar putea sa ia notite. A studiat cineva lista de preturi si optionale la Evoque?
Asa este, britanicii indienizati au prins repede treaba asta cu o lista de optionale cat mai lunga. Discutam recent cu un amic, occidental mediu si tipic de-si schimba masina o data la 3 ani. A fost tentat si el de Evoque, insa un exemplar cu toate bunatatile l-ar fi ajuns la 60.000. Omul a sfarsit prin a-si lua un Mitsubishi ASX cu tot ce l-a vrut el, sub 30.000 !

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 17 Mar 2012, 17:51 

marius Quote:
Discutam recent cu un amic, occidental mediu si tipic de-si schimba masina o data la 3 ani. A fost tentat si el de Evoque, insa un exemplar cu toate bunatatile l-ar fi ajuns la 60.000. Omul a sfarsit prin a-si lua un Mitsubishi ASX cu tot ce l-a vrut el, sub 30.000 !
Daca isi lua Buster iesea si mai ieftin :))

Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 19 Mar 2012, 15:56 

Dupa rationamentul asta mai bine nu isi lua nimic si ramanea cu toti banii. Doar ca am spus, este un om caruia i se pare normal sa isi cumpere cate o masina noua la 3-4 ani. Ideea este ca diferenta dintre Duster si ASX este relativ mica ca si pret, dar diferentele de materiale, prestatii, imagine, sunt consistente. Pe de alta parte diferenta de pret dintre un ASX si un Evoque este mult mai mare, obscen de mare, dar nu se mai reflecta intr-o atat de covarsitoare diferenta de calitate perceputa. Value for money cum ar zice frantujii.
Revenind la SUV-ul Alfa, care daca tot veni vorba, dupa parerea mea ar trebui sa se situeze undeva intre ASX si Evoque, am gasit si o poza cu schitele din Quattroruote colorate in rosu, poate va inspira mai mult.

Attachments:
suv4r.jpg
suv4r.jpg [ 185.53 KiB | Viewed 5419 times ]

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 19 Mar 2012, 16:01 

As vrea in continuare sa vad varianta propusa de mine ....lungimea farurilor sa fie doar jumatate din cat e in poza ( varianta cu leduri) si scudeto de marimi normale ...nu asta care seamana cu stiti voi ce :)

PostPosted: 20 Mar 2012, 00:53 

Marius, eu cunosc o familie care vroia sa treaca de la Astra G caravan la acest Mistu ASX si au fost dezamagiti de feelingul si materialele interiorului, asa ca au cumparat o Mazda 3. In concluzie, nu stiu cat de departe este ASX de Duster, pretul nu creste direct proportional cu calitatea sau performantele unei masini. Oricum, fiecare se intinde cat il tine plapuma +/- :)

Revenind la desenele tale, ma bucur ca am monitor HD sa le pot vedea in intregime :tongue:
Incepe sa imi placa modelul cu faruri LED, sau poate mai corect este ca sora cea grasa a Giuliettei mi se pare cam crizata cu ochii aia bulbucati.

Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 23 Mar 2012, 16:17 

thenuts Quote:
As vrea in continuare sa vad varianta propusa de mine ....lungimea farurilor sa fie doar jumatate din cat e in poza ( varianta cu leduri) si scudeto de marimi normale ...nu asta care seamana cu stiti voi ce :)
Alta interpretare a schitelor, cu scudetto triunghiular clasic, proiectoare de ceata de dimensiuni mari, singura diferenta fiind cele doua tipuri de faruri. In varianta asta, sunt folosite blocuri optice inspirate din Alfa 159.

Attachments:
faruri cu leduri.jpg
faruri cu leduri.jpg [ 70.99 KiB | Viewed 5355 times ]
faruri clasice.jpg
faruri clasice.jpg [ 71.09 KiB | Viewed 5355 times ]

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 23 Mar 2012, 17:07 

Me like it ......desi a 2 varianta e Audi style :D

PostPosted: 23 Mar 2012, 17:29 

Car: 115/960
Eh, da, astea incep sa semene a ce trebuie!

PostPosted: 29 Mar 2012, 22:43 

Car: Alfa Romeo 159, 1.9
asta cu grile de aer la faruri demonstreaza ca desenatorul e posesor de 159 si sufera de aerodinamica? :P

ex: Vw Lupo 3L

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ] 

All times are UTC+03:00