It is currently 01 Nov 2024, 02:53

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Accident...
PostPosted: 28 Dec 2006, 11:22 

Dragi prieteni alfisti, sunt foarte fericit ca va pot scrie acum despre ce mi s-a intamplat sambata in jurul orei 15 cand ma indreptam cu Alfie spre iubita mea, pe un drum cu prioritate din Timisoara . Nu aveam mai mult de 50km/h cand din partea mea stanga am surprins cu coada ochiului ceva care se indrepta cu viteza spre mine de pe o straduta laterala unde se afla un mare semn de "cedeaza trecerea". Acel ceva era un...Oltcit care m-a lovit din plin in partea stanga exact in usa soferului, facand-o sa vina peste mine in masina. Tin minte imagini cu airbaguri umflandu-se in fata mea si pe langa mine...fum inecacios de la explozia lor...mainile mele zburand prin fata ochilor...apoi am simtit cum Alfa e proiectata in bordura de peste drum...dupa care am ajuns intors la cativa metri mai departe in mijlocul strazii...
Soferul Oltcitului, un tip cam de varsta mea, fara ocupatie si fara probleme, luase masina tatalui sau sa faca o tura cu inca un prieten in a doua zi de Craciun...(sustinea sus si tare ca nu avea viteza cand a intrat in intersectie dar cum de a reusit sa ma proiecteze pe mine ca la biliard daca era asa cum spunea el??!?!)
Probabil ca toata intamplarea a fost un semn...eram singurele masini care erau in miscare pe o raza de 1 km...
Oricum, Alfie m-a protejat nespus de bine, nu am nici macar o zgarietura desi toata usa a venit inauntru spre mine, daca aveti la Alfele voastre airbag cortina pot doar sa va spun ca el va fi cel mai bun prieten al vostru daca intra un sofer 'de Duminica" in plin in lateralul masinii voastre...pe mine airbagul cortina m-a ajutat sa nu trec cu capul prin geamul lateral...
Sunt fericit ca sunt ok dar sunt trist pentru Alfie care nu e intr-o stare prea buna: prag stanga, aripa stanga, parbriz spart, usa stanga, stalpul e putin afectat, usa din spate necesita inlocuire, 4 airbaguri sarite, janta stanga zgariata bine, janta dreapta sparta si...directia distrusa din cauza impactului cu bordura...ma bucur ca a scapat motorul neatins...
Socul a venit a doua zi cand am dus-o pe platforma la Auto Roma in Timisoara ca sa se uite la ea si sa o las acolo pana cand se va putea face constatarea. S-au uitat cei de acolo la ce piese trebuie inlocuite si mi-au dat o aproximare a costului reparatiilor: 10.000 EUR.
Va vine sa credeti? Mie nu imi vine sa cred nici acum...
Asa se face ca...din cauza unui prost caruia i s-a suspendat permisul doar 60 de zile...am ramas fara Alfie...in a doua zi de Craciun...dar am undeva un inger pazitor pentru ca putea fi mult mai rau...
Voi incheia aici, simteam nevoia sa spun toate astea cuiva si cui sa le spun daca nu voua, celor care tin la fel de mult ca mine la Alfele lor si stiu ca o Alfa e speciala...
Va doresc un An Nou Fericit, fara necazuri si griji! Aveti grija atat la volan cat si pe langa el!

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 12:02 

Car: 159-Brera-Spider916
bine ca esti sanatos, masina banuiesc eu ca se va repara pe casco sau rca ul celui ce te a lovit.....oricum groaznice momente astea in care iti trece glontu pe la ureche :?
pe nesimtitu ala daca poti ar trebui sa l dai in judecata,niste daune morale asa.... :evil:
daca te putem ajuta cu ceva suntem aici

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 12:10 

Nu o sa incep cu obisnuitele "imi pare rau" etc. Nu ma intelege gresit, imi dau seama prin ce treci. Cand iti citeam randurile simteam cum fiecare cuvant ma incarca cu mai multa ura fata de acesti oameni inconstienti. Toti avem parte de ei in fiecare zi si incercam sa scapam cu viata. Ma bucur ca tu esti ok insa Alfie sper sa aibe Casco pentru ca nu vreau sa mai vad alfisti ca isi dezmembreaza masinile. Bafta multa si daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa il ceri. Sarbatori fericite, cat se mai poate.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 12:20 

gabrieldima Quote:
pe nesimtitu ala daca poti ar trebui sa l dai in judecata,niste daune morale asa.... :evil:

Daca ar fi ceva de capul lui l-as da dar nu are absolut nimic...nu e angajat...locuieste cu parintii...masina e a tatalui sau...ce mai pot sa ii fac?

Multumesc pentru sustinere, cel mai important lucru e ca sunt ok, cat despre Alfie...s-ar putea sa iau banii, cred ca o vor baga la dauna totala daca reparatiile costa 10.000 de euro dupa spusele celor de la reprezentanta...Oricum ar fi, tot la Alfa raman.

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 13:05 

Car: o cisterna
wow,simt un nod in stomac.
Bine ca esti cu ok,asta este cel mai important.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 16:41 

victor imi pare foarte rau pentru tine si inteleg ce este in sufletul tau acum
bine ca ai scapat teafar pacat pentru Alfie a ta

Post subject: ...
PostPosted: 28 Dec 2006, 19:23 

Cristiano...cand s-a intamplat faza ma indreptam spre Metro sa ii cumpar cauciucuri de iarna pe care sa le pun pe jantele de la tine...se pare ca aman putin cauciucurile de iarna...

Post subject:
PostPosted: 28 Dec 2006, 21:01 

Mai intai vreau sa-ti zic ca ma bucur ca esti ok si ca asta e cel mai important indiferent de situatie.... TU!

Cat despre ala nu este asa...fiecare e responsabil de ceea ce face, eu il dadeam in judecata ceream reconstatare...naibi ala era in stare sa te omoare, daca erai intr-o masina fara protectie poate nu mai scriai acum pe forum.....nu stiu asa vad eu lucrurile!Nu e de gluma! Eu mi-am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni datorita unui idiot/handicapat/cretin/bou/....etc ca asta! Acum la rece vorbind, masina se reface sau iei alta ca doar d-aia platim CASCO la ele....pe cand viata...o data luata nu ti-o mai da nimeni inapoi!Imi pare rau ca sunt mai drastic desi ceilalti stiu ca nu e stilul meu dar sincer astia nu au ce cauta pe strada...sunt bolnavi mintali din start de cand le da carnetul! Una e sa conduci sportiv si sa respecti regulile de circulatie si alta e sa fii pur si simplu idiot!....

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 29 Dec 2006, 01:06 

Victor, imi pare rau sa aud de nenorocire :(, dar ma bucur ca nu ai patit nimic, masina asta e, recuperezi banii de la Casco cu dauna totala si iei alta, e un fier pana la urma.
Cat priveste vinovatul, sunt de acord cu voi in mare, dar acuma nu o sa omorati omul sa ii luati caii de la bicicleta totusi...asta e..bien ca s-a terminat asa pana la urma...iar la partea cu daunele morale, nu vreau sa fiu interpretat gresit, dar haideti sa fim seriosi :), ca ce chestie daune morale? Nu ai patit nimic si nu ai nici alte urmari. Nu vei castiga niciodata in instanta cu asa ceva :).

Post subject:
PostPosted: 29 Dec 2006, 01:38 

Cineva de Sus se pare ca tzine la tine , Victor!!!
Imi pare bine de tine !
Imi pare rau de Alfa!

Discursul , in privintza dinamicii accidentului, mi se pare foarte clar.
daca ai Casco tzi se va plati, poate nu in totalitate...
problema e ,ca, prea des in ultima vreme , aud(vorbesc doar de persoana mea si zona mea) si iata ca acum atinge si pe un forumist din Ro,despre nerespectare de prioritate de catre persoane neidentificabile:aici fara carnet , fara munca,samd..
nu ash vrea sa vorbesc despre un tanar roman de 19 ani ce a ramas fara picioare, in Italia, din cauza unui albanez fara acte si cu masina furata, si care nu beneficiaza de nici un ajutor din partea statului italian, pentru ca , inca nu a muncit 5 ani...toate astea de ce? ...spune-ti voi!

dar , nu vreau sa distrug ce a mai ramas intreg in sufletul lui Victor!
asadar, capul sus , viata merge inainte,va veni un An nou, si cu el alte ganduri si alte perspective si sperante!

Post subject:
PostPosted: 30 Dec 2006, 12:02 

Car: o cisterna
Tupac Quote:
iar la partea cu daunele morale, nu vreau sa fiu interpretat gresit, dar haideti sa fim seriosi :), ca ce chestie daune morale? Nu ai patit nimic si nu ai nici alte urmari. Nu vei castiga niciodata in instanta cu asa ceva :).
Mentalitatea aceasta se va schimba in curand si in patria noastra draga.Omul a suferit un accident.De sarbatori a ramas fara masina.Asa cum am aflat pe piele mea,in cazul unui accident cat de mic,exista un soc,o durere fizica daca vrei, sau o stare de generala de ameteala si indispozitie care dureaza 2-3 zile.Vorbesc acum de urmarile minime pe care un accident minor le poate avea asupra ta.Sa nu pomenesc de un avocat iscusit care recomanda purtarea unui colaj de sustinere a gatului pentru o saptamana si analize amanuntite pentru a analiza efectele pe care care lovitura le-a avut asupra coloanei vertebrale.Hai sa fim seriosi.Orice parte implicata intr-un accident care este nevinovata are dreptul la daune.Chiar daca nu si-a rupt vre-un picior sau nu i-a ajuns splina pe strada.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 30 Dec 2006, 13:18 

Marius omule, te inseli amarnic :roll:
Tu ai habar ce inseamna expresia "daune morale"???? In nici un caz nu se refera la faptul ca in urma accidentului pe tine te doare 2 zile gatul!
Sa-ti dau eu exemplu de dauna morala: te-a lovit o masina, ai picioarele rupte de ex (sau ma rog, esti imobilizat la pat) si nu mai ajungi sa semnezi nu stiu ce contract in locul X din cauza asta. Altul: esti femeie, ai avut accident, si datorita accidentului nu mai poti sa faci copii. Sau altul: ai stat in spital imobilizat si a trebuit sa beneficiezi de ingrijire la pat, olitza :) alea alea - poti cere (nu ca si vei obtine, asta e altceva :) ) ceva moral aici ca vezi doamne ai trecut prin niste momente rusinoase in timpul ingrijirii. Etc, etc...nu ca te doare pe tine gatul de la accident sau ca ti-ai facut un cucui in crestetul capului. La astea daca vrei ceri daune materiale (pt un cucui cred ca obtii 10 RON probabil :D ), nu morale!
Punct.

Post subject:
PostPosted: 30 Dec 2006, 14:19 

Pai si daca de exemplu esti super atasat de masina pe care nu o vei avea vreodata inapoi? Iei alta asemanatoare dar nu mai este ca cea de inainte. Cine te despagubeste si cum? Valoarea sentimentala de multe ori o depaseste pe cea materiala si consider ca trebuie sa intre sub incidenta daunelor morale. De ex. D-nul Voicu, cu Giulia GT. Omul ala a alergat 30 de ani cu masina aia. Daca facem abstractie de faptul ca acum masina e o epava si ne imaginam Giulia pe strada si un dobitoc care se infige in ea sunt curios cum vor fi evaluate pagubele dincolo de valoarea materiala a masinii. Daca mie mi-ar distruge cineva una din masini l-as cara prin tribunala pana se muta acolo cu totul si daca nu imi ies bani de pe urma procesului macar sa il vad in parnaie.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

Post subject:
PostPosted: 30 Dec 2006, 17:10 

OK, trag concluzia ca si tu esti un visator de felul tau asa :roll:
Trezirea! Ce iti imaginezi tu Razvane? Ca in caz de patesti ceva la masina ta de ex (Doamne fereste!) o sa tragi pe cineva prin tribunale si o sa obtii vreo 10.000E asa, nu?? Hei, nu mai visa atata, e ceva care nu se va intampla niciodata. Plus ca de aia exista Casco, tu iti iei banii de acolo. Daca nu ai Casco, atunci te rogi sa ai marele bulan si sa iti dea cineva tie in instanta valoarea materiala+sentimentala pe care o crezi tu, situatie care este foarte greu de realizat in realitate, aproape imposibil. Ai fi uimit sa afli de exemplu, ca intr-un proces obisnuit de exemplu, de accident, s-au dat despagubiri de aprox 60 mil lei vechi pentru: persoana decedata
+ femeie cu reale daune morale (nu mai poate avea copii) + ceva fracturi acolo....deci nu mia visati la cai verzi, ca nu suntem in America sa obtinem 100.000E ca am alunecat pe o coaja de banana in fata casei lui X :roll:

PS: si nici la inchisoare nu intra cineva chiar asa usor, chair daca ne dorim noi cu atata ardoare cateodata ;) :)

Post subject:
PostPosted: 04 Jan 2007, 16:16 

Vad ca esti din TM. Ce culoare/nr ai avut pe alfa? Poate ti-o stiu din vedere. Eu am avut un 147 rosu cu nr de hd cu care umbla frate-mio si acum am un 156 argintiu. Uite pe ce mi-au cerut cei de la Auto Roma tot cam 10.000 eur. Airbaguri frontale puscate, nimic la motor, si suspensie/directie atinse binisor. Si eu am fost pocnit destul de sanatos si nu am patit nimic. Doar o zgarietura de la ceasul impins pe mana de airbag. Pana la urma , mi-am reparat-o pe casco, chiar daca poate era mai bine sa iau banii de pe dauna. Deh, legatura sentimentala ;)

Attachments:
Image(53).jpg
Image(53).jpg [ 72.66 KiB | Viewed 2071 times ]

Post subject: ...
PostPosted: 06 Jan 2007, 15:08 

E o Alfa 147 rosie, numar de inmatriculare TM 83 ALF. Ce ai patit tu cu Alfa e asemanator cu ce am patit eu. A mea e putin mai tare afectata.

Post subject:
PostPosted: 06 Jan 2007, 19:29 

Da, ti-o stiu, o vedeam toata ziua vis-a-vis de posta mare. Pana la urma ce faci, o repari sau iei banii? Daca vrei, pot sa-ti dau o sugestie cu reparatul. Unde mi-am reparat-o eu, am iesit mai ieftin si super bine. Ii si stiu pe tipi de mai multa vreme. Iti si arat dc vrei cum a iesit. Dc vrei sa vb, bogdan_timar pe y!messenger.

Post subject:
PostPosted: 12 Jan 2007, 18:42 

Daunele morale comporta asupra situatiilor in care iti este lezat un drept social, cand prin fapta respectiva iti este lezata situatia familiala, profesionala, psihica, sociala...etc. Daca in urma accidentului apar astfel de consecinte, atunci esti indreptatit sa soliciti daune morale. Daca ti se rupe un picior, soliciti daune materiale ... si in nici un caz morale. Pe de alta parte, de multe ori daunele materiale sunt insotite de daune morale...pt ca daca ti se rupe copita, si nu mai poti sa alergi in cine stie ce curse, atunci soliciti daune morale.
Sry de masina man...imi inchipui ce e in sufletul tau. Dar treci tu si peste asta :)

Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC+03:00