Astazi s-a intamplat "minunea". Astazi am reusit sa o inmatriculez FARA A PLATI TAXA DE POLUARE. Dupa 3 ani
in care masina a stat degeaba, si m-au incercat diferite stari fata de ea, timp in care am vrut s-o vand,
n-am gasit, iar am pus-o la vanzare, si tot asa. In timpul asta n-am renuntat la Alfa si condus o Alfa 155
1,8 TS 8V, o batranica de 18 ani care inca rezista si fata face cu brio chiar si dupa atata timp.
Mai jos, o sa incerc sa cuprind cat de cat procesul si anumiti factori care pot apare in timpul unui proces
de genu, pentru cei care vor sa se inhame la asa ceva. Bineinteles ca mai sunt chestii de zis, daca este
cineva interesat de anumite detalii sau vrea sa inceapa un demers de genu' pot sa detaliez ori aici ori pe
PM diferite chestii, care zic eu ca pe mine m-au ajutat.
Dupa 3 ani in care taxa de poluare a fluctuat de la 2500 euro la 4500, 3750, si astazi undeva la 6500-7000
euro, am considerat ca e hotie pe fata, sa platesc sumele astea si dupa doi ani am intentat proces
Prefecturi Galati- Biroul pentru inmatriculari si permise auto. Cu ajutorul unui jusrist, cu care m-am
consultat si care m-a ajutat sa fac si sa formulez actiunea. I
Anul trecut pe la sfarsitul lunii aprilie am depus dosarul la registratura la Tribunalul Galati pentru
sectia contencios-administartiv. Mi s-a dat primul termen pe la sfarsitul lunii mai. La prima infatisare,
am avut castig de cauza si mi s-a admis actiunea. Bun pana aici, acum asteptam sa apara comunicarea, dar
comunicarea numai aparea, termenul legal fiind maxim de 46 de zile. Intr-un tarziu am reusit sa o obtin dupa
4-5 audiente la Presedintele Tribunalului si doua cereri de comunicare expresa la registratura ( timp total
vreo 55 de zile parca ).
Dupa ce am primit comunicarea asteptam sa apara si recursul( termen legal 15 zile de la comunicare ) si am
asteptat 20 si recursul nu a mai aparut. Am mers la tribunal m-am uitat pe info chiosc, am verificat la
arhiva sa vad dac nu aparut, si bine inteles ca nu era formulat nici un recurs din partea celor de la
inmatriculari.
Am facut repede o cerere pentru legalizarea deciziei si am depus-o la registratura pe 9 august 2010. Cea mai
mare prostie pe care am putut s-o fac. Ma cam luase valul si ma vedem deja cu sacii in caruta, am uitat sa
fac cererea in dublu exemplar. In prealabil toate cererile depuse facandu-le in dublu exemplar. Dupa o
saptamana zic hai sa trec pe la tribunal sa verific ce se intampla cu legalizarea hotatrarii.
Cand ma duc la arhiva si explic uneia dintre leprele de acolo ( cele de acolo manaresc toate dosarele ) ca
am depus o cerere pentru legalizare. Surpriza ! " Noi nu avem cunostinta de asa ceva, nu am primit nici o
cerere, si uita-ti ca s-a depus recursul pe 9 august" M-au luat toti nervi, pana la urama pe neatentia si
prostia mea. 9 August fiind data cand am depus eu cererea de legalizare, deci manevra din partea celor de la
arhiva. Mi-a diparut si cererea si i-au sunat si pe cei de la inmatriculari sa le zica, ca vreau legalizarea
si sa formuleze recursul.
Ma duc a doua zi tot la arhiva sa cer dosarul la studiu. Alta surpriza deja dosarul plecase la Curtea de
Apel, adica nu aveau cum sa mi-l mai dea. Ma duc la arhiva la Cureta de Apel. Acolo dau peste alte ordinare
care incercau sa ma abureasca ca n-a ajuns dosarul la ele si ca sa revin. Revin saptamana urmatoare ca este
dat pentru a se face citatia( alta aberatie,citatiile le fac tot ele ).
Am vazut ca nu
se poate am ajuns sa ma duc si in audienta la Presedintele curtii de apel, doar ca nu prea se ajunge cu una
cu doua, si plimbat fiind am ajuns la o persoana, nu stiu ce functie avea, care dupa un telefon catre cele
de la arhiva si un ton mai grav a aparut dosarul ca prin minune. (Intre timp am aflat si data la care era
stabilit recursul, 14 decembrie, adica aproape trei luni). I-au dosarul studiu si ajung si la recurs, si il
citesc putin si vad si data in care a fost depus ( 3 august adica in termenul legal de 15 zile ). Deci
manarie. Sirgura mea dovada ca sa dovedesc ca nu a fost depus in termen recursul, erau info-chioscurile de
la Tribunal si Curte de Apel unde aparea la cai te atac recursul lor depus pe 9 august, adica deja tardiv.
Trei luni pana la termenul de la Curte m-am rugat sa nu dispara de pe ecris chestia asta, si faceam poze la
info-chioscuri.
Am ajuns si pe 14 decembrie, am formulat intampinarea in care erau formulata cauza de fond de la tibunal
plus tardivitatea recursului, si am mai depus si niste dosare ca practica juridica.
Cand am ajuns la sala cu pricina, citesc ordinea de zi si completu de judecata, dau repede un telefon si ma
interesez de ce decizii i-au astia. Mi s-a zis ca le cam resping pe capete dosarele cu recuperare de taxa si
cele de inmatriculare fara taxa. Ma asez in sala si astept sa-mi vina randul. inainte mea, 3 dosare de
inscriere fara taxa si doua de recuperare 2 din ele respinse , si restul a dat alte termene. Ajunge si la
mine, ii dau intampinarea, poze de pe info chiosc cu datele referitoare la tardivitatea recursului.
Judecatorul pai hai sa calculam , in timpu asta grefiera s-a gandit ca poate merge o mica manevra si
calculeaza ea inainte si zice : "Pai e in termen recursul". Judecatorul : 'Sa mai calculam o data". A mai
calclat o data si a dat de inteles ca este tardiv si a ramas in pronuntare. Mai pe seara a aparut pe portal
just,ro ca respinge recursul.
Apoi in decembrie am asteptat pana in ianuarie sa imi iau legalizarea de la Curtea de Apel ca au fost
sarbatorile, si din ianuarie pana acum vreo 2 saptamani am platit la finante amenzi vechi si impozite de
care credeam ca scap, dar se pare ca nu am reusit.
Apoi a urmat o programare esuata la RAR di cauza rulmentului de presiune. Cu ocazia asta tin sa-i multumesc
lui Alex Mirica pentru indicatiile date pentru desfacerea cutiei de viteze. Si azi am fost la militie si
mi-au dat numerele si cartea, mai trebuie sa mai astept cerificatul prin posta.
Attachments: |
alfa 156.jpg [ 311.38 KiB | Viewed 3449 times ]
|
alfa155.jpg [ 298.59 KiB | Viewed 3449 times ]
|
|